• Samsun
  • Son Güncelleme 16:30
En Centilmen Teknik Direktör ‘Hüseyin Eroğlu’ Görseli
SAMSUNSPOR

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF)’nin Fair Play ruhunun her şeyin üstünde tutulması, müsabaka sırasında kişisel çıkar ve hırsların bastırılarak karşılıklı saygı ve kardeşliğin öne çıkarılarak dünya futboluna örnek olunması amacıyla düzenlediği TFF Fair Play Ödül Töreni’nde Samsunspor Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu, 1. Lig En Centilmen Teknik Direktörü” ödülüne layık görüldü.

 

6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem felaketi sebebiyle ertelenen 2022-2023 sezonu TFF Fair Play Ödül Töreni, TFF Orhan Saka Toplantı Salonu’nda yapıldı. Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım’ın yanı sıra çok sayıda kulüp başkanı, teknik direktör ve futbolcuların katıldığı törende Samsunspor Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu, 1. Lig En Centilmen Teknik Direktörü” ödülüne layık görüldü.

 

TFF’nin “Teknik direktörlük kariyerine 2006 yılında Altınordu ile başlayarak TFF 3. Lig ve 2. Lig şampiyonlukları kazanıp, TFF 1. Lig Play Off finali oynarken ve Samsunspor ile Süper Lig' e yükselirken, futbol ailesine yönelik olumsuz tek bir açıklaması olmayan, bugüne hakkında hiçbir ceza almayarak örnek teşkil eden, sahadaki rakiplerine daima saygı duyan, sözleri, davranışları ve vizyonuyla ülke futbolumuzun marka değerini yükseltme hedefi içerisinde tutum sergilemiştir. Bu anlayış içerisinde kurulumuz, 'En Centilmen Teknik Direktör' ilan edilmesine karar vermiştir.” sözleriyle anons edilen Samsunspor Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu, ödülünü TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ile Fair-Play ve Sosyal Sorumluluk Kurulu Başkanı Ali Erten’in elinden aldı.  

Törende konuşan Hüseyin Eroğlu, “Futbol, gerçekten çok değerli. Biz teknik direktörlerin de en önemli görevlerinden biri, futbolun değerini artırmak ve onu korumak olmalı. Bu nedenle Fair-Play gibi ödüllerin sayısının artması, toplumsal prestijinin yükselmesini önemsiyorum. Şu anda teknik direktörlük kariyerimin en anlamlı ödüllerinden birini almanın mutluluğunu yaşıyorum. Ailemizden aldığımız terbiyeyle paralel toplumun yazılı olan ve olmayan bütün kurallarına uymaya çalışıyorum. Bu ödül, çocuklarıma bırakacağım en değerli anılardan biri olacak. Beni ödüle layık gören başta TFF Başkanı Sayın Mehmet Büyükekşi ve yönetim kuruluna, Fair-Play ve Sosyal Sorumluluk Kurulu Başkanı Sayın Ali Erten ile kurul üyelerine çok teşekkür ediyorum.” Dedi. 

 

Görev yaptığı kulüplerde, oyuncuları ve oyunu geliştirmeye gayret ettiğini ifade eden Samsunspor Teknik Direktörü Eroğlu, “Fair Play, temelini saygıdan alan 10 maddelik bir kurallar bütünüdür. "Kazanmak için oyna" diye başlar, kurallara uymayı, rakibe, hakemlere, takım arkadaşlarına saygı diye devam eder. "Futbolun saygınlığını savunan kişileri onurlandır" diye devam eder. Bu çok sert ve rekabetçi futbol ikliminde bu kurallara sıkı sıkıya bağlı kalmak zor ama her teknik direktör aynı zamanda da birer öğretmendir. Bir öğretmen de sadece bilgisi değil, davranışlarıyla da örnek alınacak kişidir. Fair Play'e sadık kalmak için elimden geleni yapmaya devam edeceğim.” İfadelerini kullandı.

0 Yorum

Yorum Yap