• Samsun
  • Son Güncelleme 01:09
13 Yıl Aradan Sonra 64. Randevu Görseli
SAMSUNSPOR

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Trendyol Süperlig’in güçlü takımlarından Samsunspor, Galatasaray A.Ş maçına kilitlendi. Milli maç arasını en iyi şekilde değerlendiren Kırmızı-Beyazlılar, 64. randevunun hazırlıklarını sürdürüyor. Teknik direktör Hüseyin Eroğlu yönetiminde gerçekleştirilen kondisyon çalışmasında takıma çabuk adapte olan yeni transferler, performanslarıyla dikkat çekti.

 

Türkiye 1. Futbol Ligi'ne ilk kez 1969-70 sezonunda yükselen Samsunspor, Galatasaray ile   0-0 berabere kalmıştı. En son 7 Ocak 2012 tarihinde Samsun’da oynanan müsabakayı Sarı-Kırmızılar 2-4 kazanmıştı. Samsunspor ile Galatasaray arasında oynanan 63 maçın 8’ini Samsunspor, 44’ünü ise Galatasaray kazandı. 11 maç ise beraberlikle sonuçlanmıştı. Bu maçlarda Karadeniz temsilcisi, rakip fileye 46 gol atarken, lig şampiyonu ise 100 golle karşılık vermişti. 

13 yıl aradan sonra ligin 5. haftasında deplasmanda şampiyona konuk olacak Samsunspor, 16 Eylül’de Rams Stadyumu'nda mücadele edecek. Milli maç döneminde Giresunspor ile oynadığı hazırlık maçını 6-1 kazanan Kırmızı-Beyazlılar, Galatasaray maçına odaklandı. Norveç'in önemli kulüplerinden Rosenborg'dan Danimarkalı futbolcu Carlo Holse’yi, Espanyol’dan forvet Landry Dimata’yı, Union Berlin’den defans oyuncusu Rick Van Drongelen’i, Orlando’dan forvet Ercan Kara’yı ve Rennes’ten de orta saha Flavien Tait’i renklerine katan Samsunspor, taktik ve kondisyon ağırlıklı çalışıyor. Performanslarıyla dikkat çeken yeni transferler, teknik direktör Hüseyin Eroğlu’nun yüzünü güldürüyor.

Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım’ın Beşiktaş’ın kadroda düşünmediği sol bek oyuncusu Umut Meraş transferi için uzun süredir görüştüğü kulüp yönetimiyle anlaşma sağlamak üzere olduğu öğrenildi. Fanatik Gazetesi’nin haberine göre, transfer dönemi kapanmadan gaza basan Kırmızı-Beyazlılar, Meraş’ı ikna etmeyi başardı. Oyuncu ile her konuda anlaşma sağlandı. Umut, 3 yıllık kontrat içeren teklifi kabul etti. Samsunspor, Beşiktaş’a transfer için 250 bin Euro artı bonuslarla 350 bin Euro’yu bulan teklif yaptı. Yanıtını bugün vermesi beklenen Kartal, teklifi kabul ederse, Umut Meraş, bonservisiyle birlikte kariyerine Samsunspor’da devam edecek. Transferin duyurulmasının ise an meselesi olduğu belirtildi.

Üst üste yaptığı transferlerle ses getiren Kırmızı-Beyazlılar, dünya yıldızı forvet Paco Alcacer transferlerinde de sona yaklaştı. Daha önce Barcelona ve Dortmund formalarını terleten Birleşik Arap Emirlikleri takımlarından Sharjah’ta oynayan 30 yaşındaki golcü ile yaklaşık 2.5 milyon Euro maaş karşılığında anlaşmaya varıldığı iddia ediliyor. Kulübü ile yapılan görüşmelerde küçük pürüzlerin de giderilmesi halinde bu hafta içinde imzalar atılacak.

0 Yorum

Yorum Yap