• Samsun
  • Son Güncelleme 20:06
Havalar soğudu, şifalı bitkilere talep arttı Görseli
GÜNDEM

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Havalar soğudu, aktarların yoğun ilgi görmeye başladı. Bağışıklık sistemini güçlendirmek isteyen vatandaşlar şifalı bitki çaylarına yöneldi.

Havalar soğudu, şifalı bitkilere olan talepler artmaya başladı. Hastalıklara karşı vücutlarının bağışıklık sistemini güçlendirmek isteyen vatandaşlar, şifalı bitkilere yöneldi.

Son dönemde aktarlarda satılan ve bitki çaylarına olan talepte artış yaşandı. Kentte 30 yıldır aktarlık yapan Tayyar Çalık, özellikle havaların soğumasıyla birlikte vatandaşların kış çaylarına ve ıhlamura yöneldiğini söyledi.

İlginizi çekebilir
Samsun’daki 113 yıllık mermer kitabenin sırrı çözüldü

“Havalar soğudu. Taleplere yetişmeye çalışıyoruz” diyen Çalık, “Ihlamur zaten soğuk havalarda vatandaşlarımızın vazgeçilmezi. Her yıl sonbahar ve kış aylarında ıhlamura talep artıyor. Havaların soğumasıyla birlikte ıhlamura olan talepte de artış meydana geldi. Ihlamur özellikle içildiğinde boğazı yumuşatıp rahatlatıyor” dedi.


Havalar Soğudu
Havalar soğudu, bitki çaylarına olan ilgi artmaya başladı.

Havalar soğudu kış çaylarına ilgi arttı

Tayyar Çalık, son dönemde vatandaşların içinde birçok şifalı bitkisinin bir arada bulunduğu kış çaylarına da yöneldiğini dile getirdi.

Çalık, “Kış çaylarına olan talepte de bir artış var. Vatandaşlar bitkilerden tek tek gramajı kendisi ayarlayıp almaktansa hepsinin bir arada bulunduğu kış çaylarını almayı tercih ediyor. Onlar için daha pratik oluyor.

Genelde hazırlanmış paket halindeki bu çaylar tercih ediliyor. Bu çayların içinde ise tarçın, zencefil, havlucan, kuşburnu, karanfil, hibiskus gibi karışımlar yer alıyor. Kışa girmemizle birlikte yavaş yavaş bu talep daha da artacaktır” diye konuştu.

İlginizi çekebilir
Ziraat Fakültesi 3 ayda 2.5 ton bal üretti

‘Antioksidan olarak kekik ve lavanta yağı’

Çalık, Kovid-19 ve Koah hastalıklarına karşı ise vatandaşların son dönemde çam kozalağı pekmezi tüketimine yöneldiğini ifade etti.

“Yine udi hindi yağı ve tozu, macunu, propolise ciddi talep arttı” diyerek şunları söyledi:

“Kekik yağı ve lavanta yağına da antioksidan olarak yine talep var. Sonbahar geldi bağışıklığımızı güçlü tutmak için bu dönemde olmazsa olmaz kesinlikle baldır.

Havalar Soğudu
Aktar Tayyar Çalık, "Havalar soğudu, kış çaylarına olan ilgi arttı" dedi.

Bal, hem Covid-19’a karşı bağışıklığı güçlendirmek için hem soğuk algınlığına karşı olmazsa olmaz baldır. Sabahları her insan bir tatlı kaşığı balı su içmeden öncesinde ve sonrasında ekmek yemeden tüketmelidir.

Bitkilerden takviye olarak ise bilinçli kullanılırsa dönem dönem seçerek bir zaman zencefille zerdeçal kullanılır, bir dönem udi hindi tozu, yağı, macunu kullanılabilir. Ya da vücutta bir soğuk algınlığı varsa ebegümeci ile gülhatmi çiçeği kullanılabilir.”

0 Yorum

Yorum Yap