• Samsun
  • Son Güncelleme 18:56
Başkan Demir: Samsun altyapı sorunu olmayan bir şehir olacak Görseli
ETKİNLİKLER

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, düzenlenen kahvaltı programında kentteki yerel ve yaygın basın kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya geldi. Burada konuşma yapan Başkan Demir, “Samsun yol, içme suyu, kanalizasyon gibi altyapı sorunu olmayan bir şehir olacak. Merkezinden daha kıymetli kırsala sahip bir Samsun olacak “ dedi.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı vesilesiyle düzenlenen kahvaltı programında kentteki yerel ve yaygın basın kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya geldi.

Bir otelin toplantı salonunda gerçekleştirilen programda konuşma yapan Başkan Demir, gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
 


‘YATAY KALKINMA ÇOK ÖNEMLİ’


Samsun’un bölgenin merkezi konumunda bir kent olduğuna dikkat çeken Başkan Demir, “Samsun bölgedeki insanların sürekli olarak geldiği ve gelmek isteyeceği bir şehir. Bölgede cazibesini artırarak devam ettiren bir şehir. Samsun’un tüm ilçeleri marka değeri olan ilçelerdir. Şehirler ve ülkeler için yatay kalkınma çok önemli. Bir tek merkezin kalkınması yetmez. Hem merkez hem de kırsal mahalleleri kalkındırmaya çalışıyoruz. Yatay kalkınmayı çok etkin yapabilirsek, kullanabilirsek onun üzerine birçok şey sağlıklı ve verimli olarak stratejik bir şekilde yükselecektir” dedi.



432 MAHALLE SUYA KAVUŞTU


‘2024 yılına kadar yol ve su sorunu yaşayan mahalle kalmayacak' hedefini hatırlatan Başkan Demir, “Ulaşım ve su konusunu 5 yılda bitireceğiz dedik. 948 tane kırsal mahallemiz var. 948 mahallenin su ve yol sorununu Büyükşehir olarak bitiriyoruz. Böyle bir seferberlik halinde bu konuya vaziyet eden başka bir yerel yönetim olduğunu düşünmüyorum. Sıfırdan su götürdüğümüz mahalle sayısı 432’ye ulaştı. Yılsonuna kadar tamamını bitiriyoruz. Samsun yol, içme suyu, kanalizasyon gibi altyapı sorunu olmayan bir şehir olacak. Merkezinden daha kıymetli kırsala sahip bir Samsun olacak” diye konuştu.



KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALIŞMALARINI ANLATTI


‘Kentsel dönüşüm’ projelerinin devam ettiğini söyleyen Başkan Demir, “Subaşı’ndaki mescit bitti yakın bir zamanda açacağız. Yıkılan Anakent İş Merkezi’nin bulunduğu alana 200 araçlık bir otoparkımız var. İnşaatı başladı. Yılsonuna bitirmeye çalışacağız. Büyükşehir Belediye’mizin kendi hizmet binasının bulunduğu alana yeraltına 200 araçlık otoparkı olan bir alan yapacağız. Orası bir tarihi çarşıya bürünecek. Burayı bu şekilde dönüştürmemizin sebebi eskiden de böyle olması nedeniyledir. Cumhuriyet Meydanı ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Bunun dışında Gülsan ile ilgili kamulaştırma çalışmalarımız devam ediyor. Gülsan’ı Doğupark ile birleştiriyoruz. Bir camii projemiz var orada. Altına bir otopark yapacağız. Gülsan’dan Doğupark’a güzel bir köprü geçişi yapacağız. Orada ulaşım elektrikli araçlar ve bisikletlerle sağlanacak. Tabiri yerindeyse o bölgede fosil yakıtla giden araç olmayacak. Nuri Asan Tesisleri hariç diğer alanlara harika bir proje yapacağız” diye konuştu.



‘KENDİ İMKANLARIMIZLA YAPIYORUZ’

Başkan Demir, otoparklarla ilgili çalışmaların hızla genişletilerek devam ettiğini belirterek ilerleyen dönemde Samsun’da otopark sorunu kalmayacağını söyledi. Büyükşehir Belediyesi’nin birçok işi kendi imkanlarıyla, kendi makineleri ve kendi personelleri ile yaptığını dile getiren Başkan Demir, “2019 yılında 447 km, 2020 yılında 1200 km, 2021’de 1140 km, 2022’de 912 km, 2023’te 184 km yol yaptık. SASKİ 3 bin 25 km içme suyu hattı yaptı. 7 adet içme suyu arıtma tesisi yaptık. 260 adet içme suyu deposu yaptık. 435 km kanalizasyon hattı, 110 km yağmur suyu hattı, 5 adet atık su arıtma tesisini tamamladık” şeklinde konuştu.

Programda ayrıca Basın İlan Kurumu Samsun Şube Müdürü Mustafa Bayraktar, Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Muhammet Meclis ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram, SASKİ Genel Müdürü Bahattin Yanık, Samsun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Yazıcı, Büyükşehir Belediyesi genel sekreter yardımcıları ve daire başkanları da bulundu.
 

0 Yorum

Yorum Yap