• Samsun
  • Son Güncelleme 15:13
Telefonda "akılsız" dönem özlemi Görseli
BİLİM VE TEKNOLOJİ

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Hemen hemen herkesin cebinde artık “akıllı telefonlar” var. Akıllı telefon hayatımıza bu derece hükmetmeden önce sınırlı özellikteki tuşlu telefonlar kullanılıyordu.

15 yılı aşkın süredir dünya genelinde akıllı telefon çılgınlığı yaşanıyor. Bu çılgınlık bir yana dursun, şaşırtan durum eski tip model cihazların arayışı da bir o kadar artıyor.

İnsanlar son yıllarda eski tip cihaz arayışında.

Verilere göre bugün genel alışkanlıkların aksine insanlar, akıllı telefonlarını bir kenara bırakıp, özellikleri çok daha sınırlı olan “aptal” telefonlara geri dönüyor.

 

Hepimizin gün içinde vaktini harcadığı sosyal medya platformları da olmak üzere konumlar, haritalar, yüksek kaliteli kameralardan uzak telefonlardan yalnızca

arama ve basit mesajlaşma yapılabiliyor.

 

 Yazılım firması SEMrush tarafından hazırlanan bir rapora göre, bu cihazlar için Google aramaları 2018 ile 2021 arasında yüzde 89 artmış durumda.

 

Net satış rakamları bilinmese de, bu alanda küresel alımların 2019'da 400 milyon iken, geçen yıl bir milyar adede kadar ulaştığı ifade ediliyor.

Fiyat karşılaştırma sitesi Uswitch.com'da cep telefonu uzmanı olan Ernest Doku bu konuda, ilk kez 2000 yılında piyasaya sürülen ve cep telefonları arasında

oldukça popüler bir yeri olan Nokia'nın 3310 modelinin 2017'de yeniden piyasaya sürülmesinin gerçekten canlanmayı tetiklediğini belirtti.

0 Yorum

Yorum Yap