SON DAKİKA HABERLERİ
  • Samsun
  • Son Güncelleme 08:29

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

TEKNOFEST bu yıl 30 Ağustos-4 Eylül 2022 tarihleri arasında Milli Mücadele'nin başladığı şehir Samsun'da, Çarşamba Havalimanı'nda düzenlenecek.

“Favori şehir” unvanına yakışır bir TEKNOFEST’e ev sahipliği yapılması noktasında çalışmalar hız kazandı. Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Mahmut Aydın, TEKNOFEST’in önemiyle ilgili SBB TV’ye açıklama yaptı.  Prof. Dr. Aydın, "Samsun Milli mücadeleye öncülük eden bir şehir. Samsun gençlerin ve geleceğin şehri. TEKNOFEST de gençlerin ve geleceğin festivali. Gençleri ülkenin yarınlarına hazırlama projesi. Ülkenin yarınlarına giden yolun En önemli kilometre taşı da Samsundur" dedi.

TEKNOFEST

Deneyim atölyeleri ve keşif üniversitesi kurulacak

Samsun’un ismine yakışır bir ev sahipliği yapacağına söyleyen Prof.Dr Aydın, TEKNOFEST’ in Samsun’a kazandıracaklarına dikkat çekti. Prof.Dr. Aydın, ”Deneyim Atölyeleri kurulacak. Keşif Üniversitesi kurulacak. Buna çocuk üniversitesi de diyoruz.4-5 yaşından itibaren çocukları alıyor. Deneyim atölyeleri de 6-7.sınıf öğrencilerini alıyor. Hem keşif üniversitesinde hem de deneyim atölyelerinde amaç nitelikli insan yetiştirmek" ifadelerini kullandı.

TEKNOFEST’in bilinçli bir nesil yetiştirme projesi olduğunu da belirten Prof.Dr Aydın, "Samsun, TEKNOFET’ in asıl yararını etkinlik sonrası görecek” diye konuştu.

0 Yorum

Yorum Yap