SON DAKİKA HABERLERİ
  • Samsun
  • Son Güncelleme 07:38
Yeni yabancı kuralı nasıl olacak? TIKLA, OKU... Görseli
SPOR

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Yeni yabancı kuralı kararı merakla bekleniyor. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), yabancı kuralı ile ilgili yeni kararını Cuma günü açıklayacak. 

Futbolda önemli bir yer taşıyan yabancı kuralı kararının ne olacağı merakla beklenirken TFF’nin açıklayacağı yabancı kuralı kararı ile ilgili detaylar ortaya çıktı. Kulislere göre TFF, gelecek sezon sahada 11 yabancı futbolcu olmasına izin verecek. 

TFF’DEN YENİ YABANCI KURALI KARARI GELİYOR 
Türkiye Futbol Federasyonu’nun Kulüpler Birliği, kulüp yöneticileri ve teknik adamlarla yaptığı görüşmelerin ardından yabancı kuralı ile ilgili yeni bir karar aldığı belirtiliyor. Yapılan görüşmeler sonrasında yeni karar alan TFF’nin alınan bu kararı Cuma günü açıklaması beklenirken bu açıklama öncesinde TFF’nin aldığı kararla ilgili detaylar ortaya çıktı. Futbolseverlerin de merakla beklediği TFF’nin yeni yabancı kuralı ile ilgili tüm detaylar yakından takip ediliyor. Akşam’da yer alan habere göre, TFF’nin uygulayacağı yeni yabancı kuralı kapsamında sahada 11 yabancı futbolcu yer alabilecek. 

YENİ KURAL CUMA GÜNÜ AÇIKLANACAK 
Yeni yabancı kuralı ile ilgili bu Cuma açıklama yapacağı öğrenilen TFF’nin , kulüp yöneticilerine yapacağı bilgilendirmenin ardından aldığı yeni kararı duyurması bekleniyor. Yeni karar göre, yeni sezonda 14 yabancı futbolcuyla sözleşme imzalanmasına izin verilecek. Ayrıca kulüpler transfer ettikleri genç yabancı futbolculardan birini veya ikisini B takımda oynatma hakkına sahip olacak. B takımlar 3. Lig’e dahil edilecek ayrıca 3. Lig bölgesel hale getirilecek. Yine bu kulvarda mücadele edecek olan Süper Lig B takımları 1. Lig’e kadar yükselebilecek. Ancak bu takımların Süper Lig’e çıkma hakları olmayacak.

0 Yorum

Yorum Yap