• Samsun
  • Son Güncelleme 15:17
Teknik Direktör Markus Gisdol, Kasımpaşa maçı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı Görseli
SPOR

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Nuri Asan tesislerinde düzenenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Yılport Samsunspor Teknik Direktörü Markus Gisdol, Adana Demir Spor ve Ziraat Türkiye Kupası’nda oynanan Tokat Belediye Plevnespor maçlarıyla ilgili görüşlerini aktardı.

Gisdol “öncelikle adana Demirspor maçının bizim için çok güzel bir maç olduğunu söyleyebilirim. Çünkü Fırsatları ve girmiş olduğumuz pozisyonları değerlendirdik. Tabi Adana Demir Spor maçı öncesinde oynadığımız maçlarda da iyi işler ortaya çıkarmıştık özellikle Beşiktaş karşısında da iyi bir performans göstermiştik. Önceki maçlara binaen şunu söyleyebilirim. Diğer lig maçlarıyla Adana Demir maçı arasındaki farkın sadece 3 gol farkının olması. Kupa maçı da iyi oldu açıkçası çünkü çok fazla süre alamayan oyuncularımız vardı onların oynama ve benimde onları görme fırsatım oldu. Her şeyi kusursuz yaptık diyemem ama başarılı bir sonuç aldık. Rakibimizi çok ciddiye aldık tabi bir profesyonel takımın yapması gereken şey de bu.

Bazı oyuncuların bireysel performanslarının takımı olumsuz anlamda etkilemekte sorusuna Gisdol “ futbolda bireysel hatalar her zaman olur. Tabi sonuçta biz bir takımız defans yapacaksak birlikte yaparız, atak yapacaksak birlikte atak yaparız, gol yiyeceksek birlikte gol yeriz, gol atacaksak birlikte atarız, kazanacaksak bir takım kazanırız ve kaybedeceksek birlikte kaybederiz. Tabiki de pozisyona ilk baktığınızda onun bireysel bir hata olduğunu düşünebiliyorsunuz. Bu pozisyon dışında mesela bazı bireysel hatalar olduğunda sadece o pozisyonda topla buluşan futbolcunun bireysel hatası olmadığını birçok futbolcunun o pozisyonda hata yaptığını detaylarına baktığınızda görebiliyorsunuz. Yapım gereği şu futbolcunun hatasından ötürü maçı kaybettik şu futbolcunun bireysel başarısından dolayı da galip geldik diyebilecek bir görüntüm yok hoca olarak. Biz kazanıyorsak takım olarak kazanıyoruz ben ona öyle bakıyorum. Yapmamız gereken şeyde her hafta göstermiş olduğumuz performansın en iyisini göstermek.

Bir basın mensubunun son zamanlarda çok fazla sakat oyuncularınız var. Dimata’yı en son Ankaragücü maçında sahada gördük yanı sıra Laura ve Zeki’yi ne zaman takımda göreceğiz sorusuna Teknik Direktör Markus Gisdol “Dimata’yla alakalı söylebileceğim umarım önümüzdeki hafta takımla çalışmalara başlar. Tabiki de laura’yla alakalı sakatlığından ötürü bir sonraki tedavileri gördükten sonra göreceğiz son durum ne olacak ama en 3-4 ay bizimle birlikte olamayacak. Zeki’yle alakalı da tedavilerin bir sonraki aşamasını beklememiz gerekiyor belki 3-4 hafta da Zeki aramızda olamayacak.

Trendyol Süper Ligin 15.haftasında oynayacağı Kasımpaşa maçı hakkında da açıklamalarda bulunan Gisdol “ Kasımpaşa takımı da bizim daha önce yaşamış olduğumuz durumun aynısını yaşıyor. Bazı cezalı ve sakat oyuncuları var ve yapmaları gereken bazı değişiklikler olacaktır. Bireysel anlamda çok iyi oyuncuları var. Özellikle ofansif anlamda iyi oyuncuları var. Bizde bunu biliyoruz buna çok dikkat etmemiz gerekiyor. Tabi bizde kendi takımımızla konuşup en iyi çözümü bulmak için çalışıyoruz. Önceki maçlarda oynadığımız gibi kendi gücümüze kendi oyunumuza odaklanmamız gerekiyor.

Teknik Direktör Markus Gisdol taraftarlara da bir mesaj verdi “Umarım bize her zaman olduğu gibi çok iyi bir destek verirler ki bugüne kadar bunu en iyi şekilde yaptılar. Kasımpaşa karşılaşmasında da aynısını gösterirler. Bize çok büyük katkıları oldu takım olarakda biz bundan çok memnunuz şehirde çok büyük ve inanılmaz bir taraftar grubumuz var. Onlara da vermiş oldukları desteklerden dolayı çok teşekkür ediyoruz” dedi.

0 Yorum

Yorum Yap