• Samsun
  • Son Güncelleme 22:27
Samsunspor'un kurtuluşu olacak... Görseli
SPOR

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Yılport Samsunspor Kulübü Futbol Akademi Direktörü Yücel Uyar, "Akademi tesislerimiz kısa sürede tamamlanacak. Yaklaşık 100 Milyon TL'lik bütçeye sahip bu tesisler Türkiye'nin en güzel spor kompleksi olacak" dedi.   

Son yıllarda sportif yatırımlarda Türkiye'de öncü kulüplerden biri olan Yılport Samsunspor'da 'Akademi Tesisleri' fark yaratmaya devam ediyor. 

Samsun İlkadım ilçesi Batıpark alanı içerisinde yer alan Samsunspor Mustafa Kemal Erkanat Futbol Akademisi'nde çalışmalar hummalı bir şekilde sürüyor.

SBB TV ekranlarında yayınlanan '55. Dakika' spor programında yarım kalan tesisleri tamamlayacağını söyleyen Başkan Yüksel Yıldırım düğmeye basmıştı.

İdari binası, soyunma odaları, fitness ve dinlenme salonları eksik kalan Samsunspor Batıpark Tesisleri'nde çalışmalar yeniden başladı. Tırlarla malzeme gelen tesislerin yapımının kısa süre içerisinde bitirilmesi planlanıyor. 

Çalışmalar hakkında bilgiler veren Yılport Samsunspor Kulübü Futbol Akademi Direktörü Yücel Uyar, tesislerin tamamlandığında yaklaşık 100 Milyon TL'lik bir bütçeye sahip olacağını söyledi. 

Ekstra 20 Milyon TL'lik harcama

Başkan Yıldırım'ın Samsunspor tarihinde en büyük yatırımı gerçekleştirdiğini söyleyen Yücel Uyar, "Samsunspor kuruluş tarihinden bu yana Samsunspor adına yapılmış en büyük yatırım olarak düşünüyorum. Başkanımız Samsun gençliği için önemli bir yatırım gerçekleştirdi. Bu tesislerin eksik kalan bölgeleri için sanırıyorum 20 Milyon TL'lik bir harcama daha yapılacak, bitiminde ise yaklaşık 100 Milyon TL'yi bulacak" dedi. 

Türkiye'ye örnek olacak

Türkiye'nin en güzel yerinde en güzel spor kompleksi olacağını belirten Uyar, "Tesisimizin hızlanması için bazı ihtiyaçlarımız var. Bunlar makine parkı ve dolgu alanları yapılması gerekiyor. Şehrimizin önde gelen yöneticilerimiz Valimiz, belediye başkanlarımız bizlere bu konuda destek olursa çok mutlu olacağız. Tesis tamamen bittiğinde biliyoruz ki sorumluluğumuz daha da artacak. Burası Samsun futbolunun kurtuluşu olacak. Her gün tırlarla malzemeler geliyor. Bu eser Samsun'da kalacak. El birliği ile destek olmamız gerekiyor" diye konuştu. 

Oyuncu fazlalığı var

Yücel Uyar, "A takımda ise tek sıkıntı oyuncu fazlalılığı gibi gözüküyor. Kaliteli isimler alındı. İnşallah o sene bu sene olur. Akademi olarak bizde A takıma oyuncu kazandırmak için işimizi doğru yapmaya çalışıyoruz. Başkan Yıldırım çok emek veriyor" dedi.  


 

0 Yorum

Yorum Yap