• Samsun
  • Son Güncelleme 17:37
Büyükşehir Belediyesi’nden amatör spor kulüplerine büyük destek Görseli
SPOR

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Samsun’da sporun çıtasını yükseltmek amacıyla her alanda önemli projelere imza atan Büyükşehir Belediyesi, amatör spor kulüplerine 2 milyon 250 bin TL'lik maddi yardımda bulundu. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “İnsanların hayatına dokunan, özellikle de ufku açık, çalışkan nesiller yetişmesine katkı sağlayan, sportif alanlarda desteklerine devam eden bir belediye anlayışıyla çalışmalarımız devam edecek” dedi.


Samsun’da gençlerin en az bir spor dalıyla ilgilenmesi amacıyla birçok çalışmayı hayata geçiren Samsun Büyükşehir Belediyesi, kısıtlı imkanlarına rağmen önemli görev üstlenen amatör futbol kulüplerine desteklerini sürdürüyor. 2021 yılında amatör spor kulüplerine 1 milyon lira, 2022 yılında 1 milyon 500 bin lira nakdi destek veren Büyükşehir Belediyesi destek miktarını 2023 yılı için ise 2 milyon 250 bin lira olarak belirledi. Büyükşehir Belediyesi’nin maddi desteği düzenlenen programda kamuoyu ile paylaşıldı.
Samsun Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu tarafından düzenlenen ‘Kupa ve Ödül Gecesi’ programı Şehit Ömer Halisdemir Çok Amaçlı Salon’da gerçekleştirildi. Programda Samsun Amatör Liginde 2022-2023 döneminde şampiyon olan futbol takımlarına kupaları, amatör futbola hizmet edenlere vefa ve teşekkür plaketleri verildi.

Programa Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, İlkadım İlçe Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, MHP Samsun İl Başkanı Burhan Mucur, TFF Bölge Müdürü İbrahim Güven, Samsun Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Şener Aydın, Ordu ASKF Başkanı Metin Kır, Ordu TÜFAD Başkanı Turgut Kır, TFF Samsun İl Temsilcisi Hasan Özbulut, TFF Ordu İl Temsilcisi Fatih Çelebi, TÜFAD Samsun Şube Başkanı Hakkı Bayrak, Yol-İş Sendikası 2 Nolu Şube Başkanı İbrahim Uzun, Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Olgay İnci, Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Sicil Lisans ve Spor Kulüpleri Birimi Şube Müdürü Murat Altun, TFFHGD Samsun Şube Başkanı Samet Çiçek, amatör kulüp başkanları, amatör kulüp temsilcileri, sporcular ve aileleri katıldı.

 

‘SPORA DESTEK VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ’

Programda konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, kentte amatör spor kulüplerine her alanda destek vermeye devam ettiklerini belirterek “Bizim bir sözümüz vardı. ‘Amatör spora katkımız her yıl minimum yüzde 50 artarak devam edecek’ demiştik. Allah’ın izniyle bunu başardık. Her zaman gençlerimizin yanındayız yeter ki gençlerimiz spor yapsın. İnsanların hayatına dokunan, özellikle de ufku açık, çalışkan nesiller yetişmesine katkı sağlayan, sportif alanlarda desteklerine devam eden bir belediye anlayışıyla çalışmalarımız devam edecek” diyerek sözlerine şöyle devam etti:

SPOR ALTYAPISI GÜÇLENİYOR

“Samsun’un gençliğinin genetiği bütün spor branşlarına müsait aklınıza ne geliyorsa yakın zamanda olimpiyat şampiyonlarımız çıkmaya başlayacak. Büyükşehir Belediyemiz bünyesinde eskrim, güreşte ve badminton da başarılı sporcularımız var. Samsun olarak milli takımlarımıza sporcular gönderiyoruz. Onlarda Avrupa ve dünya şampiyonları olarak kentimizi ve ülkemizi gururlandırıyor. İnanın bu işi yaparken duyduğumuz heyecan diğer tüm işlerle alakalı duyduğumuz heyecandan çok daha fazla. Büyükşehir olarak şehrimizin birçok noktasında FIFA standartlarında olacak şekilde sahalarımızı yeniledik ve yenisini de yapmaya devam ediyoruz. Hem bireysel ve takım halindeki tüm amatör gruplara yani antrenman saha ve salon sıkıntı yaşanmayacak. Yeter ki gençlerimiz spor yapsın biz her zaman onların yanındayız.”

2 MİLYON 250 BİN TL MADDİ DESTEK

Başkan Demir, amatör futbol kulüplerine verdikleri nakdi desteği 2 milyon 250 bin TL’ye çıkardıklarını belirterek “Futbolun yanı sıra diğer branşlara da 500 bin TL ayırdık. Yeni bütçemiz meclisten geçti ve Ocak ayında ödemeleri yapacağımız kulüplere gönderimini sağlayacağız. Yani Büyükşehir Belediyesi olarak amatör sporumuza toplamda 2 milyon 750 bin TL. destek veriyoruz. Değerli gençler sizler Türkiye'nin geleceğisiniz, insanlığın beklentisi, umudu ve duruşusunuz. Gayretle, samimiyetle ve hakkaniyetle sizler için çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

BAŞKAN DEMİR’E TEŞEKKÜR

Samsun Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Şener Aydın ise programda yaptığı konuşmada amatör futbol kulüplerine verdiği destekten dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’e çok teşekkür ettiğini söyleyerek “İlimizde 100 resmi kulüp, 12 resmi lig kategorisinde yaklaşık 20 bin sporcu ile müsabakalara katılım sağlamaktadır. Amatör sporla uğraşan maddi ve manevi anlamda destek olan elini taşın altına koyan tüm başkanlarımıza, spor adamlarımıza, bürokratlarımıza ve siyasilerimize amatör adına minnettarız. Güzel Samsunumuzun artık bizleri ilimiz sporunda her branşta daha ileri taşımak için çalışıyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Demir ilimiz futboluna tesis anlamında büyük destekler vererek yeni dönem Atakum-Kurupelit bölgelerinde iki yeni saha yapımına başlamış, ciddi mesafeler almıştır. Canik bölgesinde de yeni bir saha ihaleye açılmıştır. Büyükşehir Belediyemiz amatör spor kulüplerimizi yaşatmak için bu yıl üçüncüsünü düzenlediğimiz ve birçok kulübümüze yaşam ve maddi yardım desteği için amatör ailesi adına Sayın Mustafa Demir’e teşekkür ediyorum” dedi.

 

0 Yorum

Yorum Yap