• Samsun
  • Son Güncelleme 20:55
TOKİ konutlarında sona doğru Görseli
SAMSUN

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

TOKİ tarafından yapılan İlkadım İlçesi Kıran Mahallesi’ndeki rezerv konutlarda sona yaklaşıldı.

Samsun’da Kentsel Dönüşüm çalışmaları aralıksız devam ediyor.  Toplamda 1404 rezerv konut ve 37 iş yerinin inşa edildiği İlkadım ilçesi Kıran Mahallesi’nde ekiplerin yoğun mesaisi sürüyor. 694 Konut, 9 iş yerinin inşa edildiği 2. etap 1. bölgede çalışmalarının yüzde 74’ü tamamlandı. 710 konut, 28 iş yerinin inşa edildiği 2. etap 2. bölgede ise fiziki ilerleme yüzde 52 oldu.

 Görseli Bilim Merkezi ve Planetaryum Karadeniz'de ilk olacak

Samsun’u yatay mimarili çağdaş ve modern konut alanlarıyla bölgenin markası haline getirmeyi hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşüm projelerini tek tek hayata geçiriyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ) iş birliği ile yürütülen Kıran Mahallesi rezerv konut inşaatlarında büyük ilerleme kat edildi.

TOKİ

Mahallelerde görüşmeler devam ediyor

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Kadıköy, Anadolu, Zeytinlik, Hastanebaşı, Fatih, Selahiye ve Kökçüoğlu’nun bir bölümüne kadar uzanacak tarihi ve etkin bir dönüşümün startını Kıran Mahallesi ile vermiş olduk.

Rezerv konutların inşası hızla sürüyor. Dönüşüm yapılacak mahalleler için planlama çalışmamızı da tamamladık. O mahallelerde yaşayan vatandaşlarımızla görüşüyoruz. Bedel tespitleri elimizde. Kabul edenlerle hemen protokol imzalanıyoruz. Konutlar biter bitmez vatandaşlarımız o konutlara taşınacak” dedi.

TOKİ

Dönüşüm ve taşınma işlemlerinin 2023 sonuna kadar bitirilmesini hedeflediklerini kaydeden Başkan Demir, çalışmaları vatandaşların lehine olacak şekilde gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

5 Yorum

  • Mustafa Küçük Görseli

    Mustafa Küçük, 13.07.2022 19:19

    Samsun her gecen gun büyüyor.

  • muhtar selim Görseli

    muhtar selim, 13.07.2022 16:07

    yıllardır bekliyoruz

  • süleyman batur Görseli

    süleyman batur, 13.07.2022 16:06

    hadi hayırlısı bakalım

  • Abdurrahman Altın Görseli

    Abdurrahman Altın, 13.07.2022 16:05

    burası bitttiğinde kökçüoğlu, hastanebaşı zeytinlikte kentsel dönüşüme girmeli.oradaki o çarpık yapılaşma artık son bulmalı

  • Kerim Söylemez Görseli

    Kerim Söylemez, 13.07.2022 16:04

    İnşallan tamamlandığında bizim buraların havası da değişecektir

Yorum Yap