• Samsun
  • Son Güncelleme 14:28
Örencik'te İçme Suyu Arıtma Tesisi sevinci Görseli
SAMSUN

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ), Terme ilçesine bağlı Örencik Mahallesi'nde İçme Suyu Arıtma Tesisi inşa ediyor. İnşaat çalışmaları hızlı bir şekilde devam eden tesis hizmete girdiğinde Terme ve Salıpazarı ilçelerinin yüksek rakımlı mahallerinde her yaz yaşanan su çilesi sona erecek. Tesisten 19 mahalle faydalanacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Kırsal kesimlerde yaşayan vatandaşların içme suyu sorununu çözmeye söz vermiştik. Bu sözümüzü yerine getirmek için çalışmalarımıza gece gündüz devam ediyoruz” dedi.
 

İçme suyu ve altyapı çalışmalarını hız kesmeden sürdüren Büyükşehir Belediyesi, 17 ilçenin su problemlerini çözmeye devam ediyor. Su sorunu yaşayan mahalle bırakmamayı hedefleyen Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ), Terme ilçesine bağlı Örencik Mahallesi'nde İçme Suyu Arıtma Tesisi inşa ediyor.

Tesis ile birlikte Terme ve Salıpazarı ilçelerinin yüksek rakımlı mahallerinde özellikle yaz aylarında yaşanan su sıkıntısı sona erecek.

‘EKİPLERİMİZ GECE-GÜNDÜZ ÇALIŞIYOR’

Özellikle kırsal mahallelerde yaşanan su sıkıntılarının ortadan kaldırılması için SASKİ ekiplerinin gece gündüz çalıştıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Kırsal kesimlerde yaşayan vatandaşların içme suyu sorununu çözmeye söz vermiştik. Bu sözümüzü yerine getirmek için çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. Vatandaşlarımıza temiz ve içilebilir içme suyu temin etmek için büyük emek veriyoruz. Vatandaşlarımızın içme suyu sorununu çözmek için ne gerekiyorsa yapmaya kararlıyız” diye konuştu.

19 MAHALLEYE ARITILMIŞ İÇME SUYU

İnşaatı süren tesisin hizmete açıldığında günlük 4 bin 320 metreküp suyu arıtılacağını belirten Plan, Proje, Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanı Eser Öncel, "Su Kızlar Çayı üzerinden temin edilecek ve arıtılarak sisteme verilecek. Mayıs ayında inşaat çalışmalarına başladık ve hızlı bir şekilde devam ediyor. Tesisin ardından Kızlar Çayı üzerine boru hatları ve 2 adet terfi merkezi inşa edeceğiz. Proje tamamlandığında Terme ilçesine bağlı Örencik, Kervansaray,  Ambartepe, Kocamanbaşı, Oğuzşu, Kazımkarabekirpaşa, Bazlamaç, Akçaykaracalı, Akçagün, Mescitli ve Güzelvatan ile Salıpazarı ilçesine bağlı Konakören, Suluca, Cevizli Kızılot, Yeşilköy, Yenidoğan ve Sarıhasan olmak üzere toplam 19 mahalleye arıtılmış içme suyu verilecektir" dedi.

SU ÇİLESİ BİTECEK

İçme Suyu Arıtma Tesisi’nin yapımının bitirilmesini beklediklerini söyleyen mahalle sakinlerinden Türkan Mamaş, "Tesisin yapıldığını görünce çok sevindik. Çok muyluyuz. Dedik ki artık susuzluktan kurtulacağız. Bitmesini heyecan ile takip ediyoruz. Susuzluk çok kötü bir şey. Taşıma su ile hiçbir şey olmuyor. Büyükşehir Belediyemize çok teşekkür ediyoruz. Bizim çilemize son verecek" şeklinde konuştu.
Her yaz su sıkıntısı yaşadıklarını dile getiren Mehmet Mamaş ise, "Burada tesis yapıldığı haberini alınca çok sevindik. İnşaat hızla ilerliyor. Biz de heyecan ve mutlulukla takip ediyoruz. Su çilemizin biteceğine olan ümidimiz artık var. Taşıma su ile değirmen dönmüyor. Büyükşehir Belediyemiz sayesinde artık mahallemizde su sorunu bitiyor. Başta başkanımız olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.


 

0 Yorum

Yorum Yap