• Samsun
  • Son Güncelleme 18:19
Başkan Demir, projeleri tek tek açıkladı Görseli
SAMSUN

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Samsun Büyükşehir Belediye meclis toplantısında konuşan Başkan Mustafa Demir, “Yeni döşediğimiz yağmur suyu hatları sel ve su baskınlarında çok işe yaradı. Ulus Caddesi’ndeki altyapı tesisatı sayesinde biriken su, 10 dakikada boşaldı. Merkezdeki tüm yağmur suyu hatları değişecek. Çalışmalara da başladık. Eski sanayi sitesinde proje hazır. DSİ ile Mert Irmağı'nın uygulama projesini yeni bitirdik. Mert Irmağı'ndaki projeyi hayata geçirdiğimizde eski sanayide su baskınları olmayacak. Gülsan Sanayi Sitesi’ni ise Toybelen’e taşınacağız. Biz tüm ekiplerimizle her türlü afete hazırlıklı olup, gerektiğinde de hızlı müdahale yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Haziran Ayı Olağan Toplantısı ikinci birleşimi Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir başkanlığında gerçekleştirildi. Mecliste 49 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. Meclisin açılış bölümünde konuşma yapan Başkan Demir, yaşanan sel felaketinde yapılan çalışmalar ile ilgili meclis üyelerine bilgi verdi.

 

‘MERKEZDEKİ TÜM YAĞMUR SUYU HATLARI DEĞİŞECEK’


45 dakika süren sağanak yağmurda metrekareye 53 kilogram yağış düştüğünü ifade eden Başkan Demir, ekiplerle hummalı bir çalışma yürüterek her noktaya hızlı müdahale ettiklerini söyledi. Sanayi sitelerinin sel ve su baskınlarından en çok etkilenen yerlerden biri olduğuna dikkat çeken Başkan Demir, “Yeni döşediğimiz yağmur suyu hatları sel ve su baskınlarında çok işe yaradı. Yeni yaptığımız Ulus Caddesi’ndeki altyapı tesisatı sayesinde biriken su, 10 dakikada boşaldı. Atatürk Bulvarı ve eski sanayideki hatlar hem eski hem de seviye itibariyle liman ve Mert Irmağı kotunun altında. Dolayısıyla merkezdeki tüm yağmur suyu hatları değişecek. Çalışmalara da başladık. Eski sanayi sitesinde proje hazır. DSİ ile Mert Irmağı'nın uygulama projesini yeni bitirdik. 1.5 ay önce onaylandı ve bu sene yapımına başlıyoruz. Mert Irmağı'ndaki projeyi hayata geçirdiğimizde eski sanayide su baskınları olmayacak” diye konuştu.

‘GÜLSAN'I TOYBELEN'E TAŞIYACAĞIZ’


İncesu, Çatalçam, Altınkum, Taflan yağmur suyu hatlarının yapımının bittiğini ifade eden Başkan Demir, “Şimdi şehir içine de gireceğiz. Risk olan yerler, Mert Irmağı havzası ile Terme- Salıpazarı hattı. Salıpazarı Barajı inşaatı başladı. Terme Çayı üzerindeki biriktirme yapıları da bitmek üzere. Onlar bittiğinde oradaki sıkıntılar da bitecek. Samsun'un aldığı yağışı başka yerler alsa çok daha farklı durumlar ortaya çıkardı. Gülsan'da dükkanlar su doldu. Çünkü yağmur suyu şebekesi hiç yok. Su nereye verilmiş, kanalizasyon şebekesine. Bunun da o suyu çekme şansı yok. Gülsan Sanayi Sitesi’ni ise Toybelen'e taşıyacağız. Orası da tamamen kalkacak. Biz tüm ekiplerimizle her türlü afete hazırlıklı olup, gerektiğinde de hızlı müdahale yapmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.


‘SAMSUN’UN GELECEĞİ İÇİN’


Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimi’nin sonuçlanmasıyla birlikte Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görev alacak tüm milletvekillerine başarılar dileyen Başkan Demir, “Özellikle 4 dönem Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yapan Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti Genel Başkan Danışmanı ve Yerel Yönetimler Başkanı oldu. Bu göreve gelmesinden de şehir olarak büyük oranda istifade edeceğiz. Samsun milletvekillerimizin bu kadar etkin görevlerde yer alması bizi mutlu etti. İktidarı, muhalefeti tüm milletvekillerimizin Samsunumuzun geleceği için el ele vereceklerinden hiç şüphemiz yok. Samsun bölgenin merkezi. Bu sebeple yatırım ve projelerimiz devam ediyor. Yeşilkent Kavşağı, Ulaştırma Bakanlığı tarafından ihale edildi. Samsun Şehir Hastanesi'nin yolunu Karayolları ihale edecek. Bafra'daki mezbahane projemizin ihalesi bu ay yapılacak. Çalışmaların sürdüğü Makro AVM projesini 2023 yılı içinde ihale edeceğiz. 50 bin metrekare alanda kurularak Türkiye'ye örnek olacak kongre merkezinin uygulama projesi hızlı şekilde devam ediyor. İnşallah ihalesini yıl bitmeden yapmış olacağız. Eski Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi arazisinde hizmete sunacağımız Aile Yaşam Merkezinin ihale sözleşmesini yaptık. Yer teslimini de yapıp inşası başlayacak” dedi.


YATIRIMA AÇILACAK

Oy çokluğuyla kabul edilen, Eski Kurupelit Belde Belediye Binası’nın bulunduğu alanı ilgilendiren gündem maddesiyle ile ilgili açıklamada bulunan Başkan Demir, “Bizim de orada Kültür A.Ş şirketimiz, itfaiye birimimiz ve düğün salonumuz var. 3 bin küsür metrekare bir alan şuanda atıl bir vaziyette. Derdimiz burayı yatırıma açmak. Bu amaçla imarını otel ve konaklama tesisi olacak şekilde değiştirdik. İnşallah şehrimize ve Atakum’a yakışacak bir otel kazandıracağız” diye konuştu. 

 

MİLLİ MAÇ HEYECANI

19 Haziran'da Samsun'da oynanacak Türkiye-Galler milli takımları futbol maçına ev sahipliği yapacak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Başkan Demir, “Hepinize verdiğiniz katkılardan dolayı teşekkür ediyorum. Pazartesi günü de şehir olarak dev bir organizasyona ev sahipliği yapacağız. 27 yıl aradan sonra şehrimizde bir milli maç oynanacak. 33 bin kişilik stadyumda. Bizim de orada bazı çalışmalarımız vardı. Onlarda bitmek üzere. Herkesi bekliyoruz. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da maça gelecek” şeklinde konuştu.

 

0 Yorum

Yorum Yap