• Samsun
  • Son Güncelleme 12:28
Ana sınıfında bir baba öğretmen Görseli
SAMSUN

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Samsun’un Salıpazarı ilçesi Cevizli İlkokulu’nda görev yapan ana sınıfı öğretmeni Necip Aslan (37) baba sevgisi ve şefkati ile öğrencileriyle ilgileniyor.

Salıpazarı ilçesinde bulunan Cevizli İlkokulu’nda ana sınıfı öğretmeni olarak görev yapan 3 çocuk babası Necip Aslan, öğrencilerine baba şefkati ile yaklaşıyor.

10 yıllık öğretmen olan Necip Aslan, geçen yıl geçici görevlendirme ile Cevizli İlkokulu’na atandı. Bu yıl açılan ana sınıfında 5 öğrencisi bulunan Aslan, mesleğini isteyerek seçtiğini ve severek yaptığını söyledi.



‘Kırsal kesimdeki çocukların daha çok ihtiyacı var’

Aslan, boş olan sınıfın, ana sınıfına dönüştürülmesi aşamasında da çalıştığını, boya işlerini yapıp sınıfın eksikliklerini tamamladığını dile getirdi. Necip Aslan, “Burası aslında kırsal bir bölgede bulunan eski statü ile bir köy okulu. Burada eğitim vermek çok güzel.

Öğrenciler verdiğiniz her bilgiyi hızlıca alıyorlar. Bunu görmek beni çok mutlu ediyor. Kırsal kesimdeki çocukların okul öncesi eğitime daha çok ihtiyacı var.

Bunu görebiliyorsunuz. İl veya ilçe merkezindeki çocuklara göre imkanlara erişim anlamında aralarında fark var. Bu arayı kapatmaya çalışmak çocuklarımızı ilkokula hazırlamak çok önemli” diye konuştu.

okul öncesi


‘Mesleki açıdan hazzı çok yüksek’

Öğrencileri ve okulun ihtiyaçlarının karşılanması için kendisinin her zaman çaba içinde olduğunu ifade eden Aslan şunları söyledi:

“Kırsal bir bölgede bulunan bir okulda görev yapmak bazen insanlara zor gibi görünüyor ama bana zor gelmiyor aksine daha çok hoşuma gidiyor.

Yaratıcılığınızı kullanarak bir şeyler yapmak, daha çok faydalı olmak çok güzel benim için. Mesleki açıdan manevi hazzı çok yüksek.”

okul öncesi


‘İlk anda önyargı olabiliyor’

Necip Aslan, okul öncesi eğitimde ağırlıklı olarak kadın öğretmenlerin görev yaptığını bu nedenle erkek ana sınıfı öğretmeni görüldüğünde hem velilerin hem de meslektaşlarının şaşırabildiklerini belirtti.

Aslan, “Çocuklar için öğretmenin kadın ya da erkek olmasının aslında bir farkı yok. Ama velilerde, çevrede hatta meslektaşlarımda bile ‘Ana sınıfı öğretmeni erkek olur mu’ diye şaşırmalar, tepkiler olabiliyor.

İlk anda bir önyargı olabiliyor, bir tedirginlik olabiliyor ama sonra o kırılıyor. İlk önce çekinen veli sonra en küçük okul yaşında olmayan çocuğunu bile ana sınıfına getirmek istiyor” şeklinde konuştu.

ana sınıfı


‘Babalar daha çok okula geliyor’



Aslan, ailelerde babaların genellikle iş için sürekli dışarıda oldukları için çocuklarıyla sınırlı sürede vakit geçirebildiklerini ifade eti ve şunları söyledi:

“Bu noktada ben de öğrencilerim için bir baba rol modeliyim. Çocuklar 6 saati baba rol modeli olan bir öğretmenle geçiriyor. Bunun dışında avantajları da oluyor.

Babaların okula katılmaları için bir erkek ana sınıfı öğretmeni aslında bir katalizör. Öğretmen erkek olunca babalar da okula geliyor.

Babaların katılımı da bence daha fazla oluyor. Bir babanın eğitim sürecine katılması çocuğun özgüveni için çok önemli.

Anne zaten katılıyor ama çocuklar için babalarında bu sürece dahil olması avantaj."

ana sınıfı


‘Okul öncesi eğitim çok önemli’

Okul öncesi eğitimin bir çocuk için çok önemli olduğuna dikkat çeken Necip Aslan, “Bu eğitim 2 önemli amacı var birisi çocuklara iyi davranış kazandırmak ikincisi ile ilkokula hazırlamak.

Bu eğitimin verilmesinin çocuklar için çok fark yarattığını düşünüyorum. Buradaki öğrenciler için okul öncesi eğitimin olması çok çok daha önemli” diye konuştu.

ana sınıfı


 

1 Yorum

  • Kamil Özdemir Görseli

    Kamil Özdemir, 07.01.2022 10:33

    Ana sınıfı değil baba sınıfı olmuş. Çok iyi. Tebrikler hocam

Yorum Yap