• Samsun
  • Son Güncelleme 13:22
Mevsimlik tarım işçilerine sağlık taraması Görseli
SAĞLIK

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Şanlıurfa’dan Samsun’a fındık bahçesinde çalışmak üzere gelen mevsimlik tarım işçilerinin sağlık kontrolleri, Sağlık Bakanlığı Samsun İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından gerçekleştiriliyor. İşçiler kanser taraması, diş sağlığı, solunum fonksiyonu gibi testlerden geçiyor. Hastalık şüphesi olanlar ise ilgili hastanelere yönlendiriliyor.

Tekkeköy’ün Balcalı Mahallesi’nde kurulan sağlık çadırında teste giren işçilerin sağlık kontrolleri uzmanlar tarafından yapılıyor. İşçilerin kaldıkları mekanlara gidilerek kanser tarama aracının içerisinde meme kanseri taraması uygulanırken, kurulan çadırda işçilerin insülin değerlerine, boy ve kilo endeksine, tansiyonlarına ve solunum durumlarına bakılıyor.

“Yapılan bu çalışmalarla yaklaşık 2 bin kişiye ulaşmayı hedefliyoruz”

Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Hatice Öz, “Mevsimlik tarım işçilerinin ve ailelerinin sağlık hizmetleri için sağlık müdürlüğümüz mobil ekipler kurdu. Mobil ekiplerimizce işçilerinin ve ailelerinin sağlık hizmetlerini nerelerden alacaklarını bilgilendirmek ve sağlık taramalarını yapmak için buradayız. Sağlık taramaları dahilinde, kanser taraması, ağız ve diş sağlığı taraması, kronik hastalık taraması yapmaktayız. Ayrıca kampları ziyaretlerimizde kan şekeri, tansiyon, boy-kilo ölçümleri yaparak fonksiyon testi yapıyoruz. Çocuklara ağız diş sağlığı çerçevesinde 'flor jel' uygulaması yapıyoruz. İşçi ve ailelerin üreme sağlığı, bulaşıcı hastalıklar, çevre sağlığı konularında eğitim vererek bu hizmetleri nereden alacaklarını ve nasıl alacakları konusunda bilgilendiriyoruz. Yapılan bu çalışmalarla yaklaşık 2 bin kişiye ulaşmayı hedefliyoruz. Tespit ettiğimiz vakalar olursa da onları ilgili hastanelerimize yönlendiriyoruz. İlçe Sağlık Müdürlüğü’müz aracılığı ile bu yönlendirmeleri yapmaktayız” dedi.

0 Yorum

Yorum Yap