• Samsun
  • Son Güncelleme 22:37
Kızılırmak Deltası : Yeşilin binbir tonunu barındıran güzellik Görseli
GÜNDEM

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Kızılırmak Deltası, nilüfer çiçeği, endemik bitki türleri, yılkı atları, sulak alanlarda serinleyen mandaları ve kuş türleriyle kendine hayran bırakan doğal güzellik.

 

Kızılırmak Deltası, 56 bin hektarlık alanı kapsıyor. UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ndeki Kızılırmak Deltası, 19 Mayıs, Bafra ve Alaçam ilçeleri sınırlarında yer alıyor.

Nilüfer Çiçeği

Türkiye'deki 487 kuş türünden 359'una ev sahipliği yapan delta, Avrupa Kuş Alanları Envanteri'ndeki en önemli 4 kriterden 3'üne sahip.

Nilüfer Çiçeği

Kuş türlerinin yanı sıra, endemik bitki türlerini de bünyesinden barındıran Kızılırmak Deltası, 554 bitki, 35 balık, 42 memeli, 260 omurgasız, 13 sürüngen ve 12 amfibi (iki yaşamlılar) türüne yaşam alanı oluşturuyor.

Nilüfer Çiçeği

Nilüfer çiçeği

Ayrıca koloni halinde yaşayan 300 civarında yılkı atının da bulunduğu bölgede, sulak alanlarda açan ve Hint mitolojisinde "kutsal çiçek" olarak kabul edilen ve "lotus" adıyla da bilinen nilüfer çiçekleri ile de görülmeye değer güzellikler sunuyor.

Kızılırmak Deltası

Nilüferleri, endemik bitki türlerini, yabani memelileri barındıran, yeşilin binbir tonunun suyla bütünleştiği, doğa belgesellerini aratmayan Kızılırmak Deltası günübirlik ziyaretçilerini ağırlıyor.

Kızılırmak Deltası

Kızılırmak Deltası

Kızılırmak Deltası

0 Yorum

Yorum Yap