• Samsun
  • Son Güncelleme 09:33
Samsun'da Bu Hafta Görseli
ETKİNLİKLER

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Etkinlikler…

 

Gökhan Türkmen

Tür: Konser

Gökhan Türkmen En sevilen parçalarıyla Samsun’da sevenleriyle buluşuyor.

1 Mart 2024 Cuma – 21:00

Bilet Al

 

 

Suç ve Ceza

Tür: Tiyatro

Tüm gösterimleri kapalı gişe sahnelenen, Dostoyevski’nin ünlü eserinden uyarlanan “Suç ve Ceza” 30 kişilik dev kadrosuyla şehrine geliyor!
“İnsanın ruhunu yücelten bir acı, ucuz bir mutluluktan daha değerlidir.” Dostoyevski
İnsan nasıl suçlu sayılır? Dostoyevski’de adalet biterse suç mu başlar? Raskolnikov’a gerçek suç yoktur dedirtirken kendisi de buna inanmış mıdır? Fakir bir öğrenci Raskolnikov’a göre toplumun yararına olacaksa yasaların boyunduruğundan sıyrılma hakkı, kanunların çiğnenebileceğine inanma düşüncesi cinayet işlemeyi normalleştirir. Bu inanışla, Raskolnikov’un topluma zarar verdiğini düşündüğü tefeci kadını öldürmesi ile “Suç” ve “Ceza” kavramları derinlemesine tartışılmaya başlanır. Raskolnikov ve yaşamları en az Raskolnikov kadar ikilemeler, iç çatışmalar üzerine kurulmuş diğer karakterler aracılığıyla toplumsal değerlendirilir. “Ranskolnikov Sendromu” olarak tıp biliminde yer alan kavram da tam buradan gelir. Kişinin gücünün yetmeyeceğini bildiği halde kendi adaletini oluşturma çabası. Bir insan olağanüstü bir düşünceye ve bilgeliğe sahip ise toplumun adaleti için suç işleme hakkına sahip midir? Dostoyevski size bunu Raskolnikov’un çektiği acılar üzerinden sorgulatıyor. Gerçek suç var mı? Varsa cezasını kim veriyor? 
Dostoyevski’nin o muhteşem eserinden uyarlanan “Suç ve Ceza” 30 kişilik Dev kadrosuyla Türkiye turnesinde….

2 Mart 2024 Cumartesi – 16:00

Bilet Al

 

 

Karanlıkta Komedi

Tür: Tiyatro

Karanlıkta Komedi, izleyicisiyle buluşuyor.
1960'lar Londra'sının çalkantılı günlerinde geçen, son derece basit bir düşünce üzerine kurulmuş, sofistike çok esprili, gürültülü patırtılı bir farstır.
Karanlıkta Komedi, ışıkların sönmesi ile birlikte karanlıkta el yordamı ile dolanan karakterler arasında geçen, ama bu kör döğüşünün ışık altında seyirciye sunulması düşüncesiyle yazılmış, en modern komedilerden biridir.

 

Oyuncular 
Somer Karvan, Zeynep Beşerler, İrfan Kangı, Gözde Kaya, Göktuğ Derici, Gümeç Alpay Aslan, Ahmet Taşdemir 

Yönetmen 
Somer Karvan 

4 Mart 2024 Pazartesi – 20:00

Bilet Al

 

 

Şaşırt Beni

Tür: Tiyatro

Yılın en iddialı Tiyatro oyununa imza atmak için yola çıkan MMT ve KerkiSolfej, ''Şaşırt Beni'' oyununu sanatseverlerle buluşturmaya devam ediyor.
Ünlü yönetmen Selçuk Aydemir tarafından kaleme alınan ''Şaşırt Beni'' kadrosunda Pelin Karahan, Çağdaş Onur Öztürk, Murat Akkoyunlu, Tuna Kırlı, Yasemin Baştan, Barış Yıldız, Korhan Herduran, Adem Türker gibi ünlü oyuncuları barındıran ve oyunun yönetmen koltuğunda da oturacak olan Selçuk Aydemir, KerkiSolfej ve MMT ortaklığı ile tiyatro severlerle buluşacak oyunlarının seyirciler için bir sürprizler kumpanyası olmasını planlıyor.
Kötülerle onlar gibi olmadan mücadele edilemeyeceğine karar verip karanlık tarafa geçmek isteyen birinin, olmadığı biri gibi davranmaya mecbur kalması ve kendini türlü komik durumların içinde bulmasının konu edinildiği oyunun dekor tasarımları Ceren Karahan, sahne tasarımları Barış Dinçel tarafından hazırlanırken, müzikleri ise Tolga Çebi tarafından besteleniyor.
Yılın en iddialı 2 Perde Komedi oyunu ''Şaşırt Beni'' sizlerle!"

6 Mart 2024 Çarşamba – 20:00

Bilet Al

 

 

Gökhan Özen  

Tür: Konser

Gökhan Özen, uzun bir aradan sonra 8 Mart Cuma akşamı Samsun'da...

8 Mart 2024 Cuma – 21:00

Bilet Al

 

 

Şirinler Müzikali  

Tür: Çocuk Oyunu

Yaş Sınırı: 14 ay ve üzeri için katılımcılar için uygundur.
Süre: 40 dakika

Şirin baba usta şirinin yardımıyla, şirinmetreyi icat eder. Şirinmetre çalıştığı sürece tüm şirinler diyarını şirinlik kaplar ve gargamel hiçbir şirine zarar veremez. Arkadaşlığın yardımlaşmanın konu alındığı bu oyunda şirin babanın üstün zekası ile iyilik yine kazanacak.

1 Mart 2024 Cuma – 17:30

Bilet Al

 

 

Bubble Bloom

Tür: İnteraktif Çocuk Oyunu

Oyunumuzda tüm yaş grupları bilete tabiidir. Velisiz seyirci alınmamaktadır.
Süre: 40 Dakika

Büyüklerin ve çocukların bayıldığı o tatlış şov Türkiye turnesinde şehrinize geliyor. Aile şovu kategorisinde çocukların inanılmaz mutlu olduğu ve stres atarak eğlendiği tek programdır. Bu göz kamaştırıcı aile gösterisi, bilim ve sanatın bir karışımı olan baloncuk büyüsüyle izleyenleri şaşırtıyor. İnteraktif gösteride, baloncuk sanatı kullanılıyor. Çocuklar ve aileler oyuna dahil ediliyor.
Gösteri eğlence dolu, mutlu ve inanılmaz bir serüvene sahip!

2 Mart 2024 Cumartesi – 13:00

Bilet Al

 

 

Hayal-İ Kabare

Tür: Tiyatro

Yaş: 8+
Süre: 70 Dakika
Hayal Atölyesi Tiyatro oyuncuları kabare skeçler ile karşınızda.

2 Mart 2024 Cumartesi – 20:00

Bilet Al

 

 

Online Yaratıcı Drama Eğitmenliği Eğitimi Sertifikası

 Tür: Eğitim

Yaş Sınırı: 18 yaş ve üzeri herkes ve özellikle yetişkinler için uygundur.
Süre: 3 Oturum Toplamda 90 Dakika (30 Dakika + 30 Dakika + 30 Dakika) Her Oturum 30 Dakika olup oturum sonlarında 5 dakika mola verilmektedir.

BİLGİ: Etkinliğe bilet alırken "SEANS BULUNAMADI" hatası almanız durumunda konumunuzu "İSTANBUL" olarak değiştirip alabilir veya 08504660463 numarasından yardım alabilirsiniz.
BİLGİ: Etkinliğe bilet almadan önce 08504660463 numarasını arayıp bilgi alabilirsiniz.
BİLGİ: Etkinliğe bilet aldıktan sonra 08504660463 Whatsapp numarasına mesaj atınız.
BİLGİ: Etkinlik ZOOM UYGULAMASI üzerinden gerçekleşecektir.

2 Mart 2024 Cumartesi – 20:00

Bilet Al

 

 

Korsan

Tür: Bale

2 Mart tarihli temsil prömiyerdir.

2 Mart 2024 Cumartesi – 20:00

Bilet Al

 

 

Yalan Kozası  

Tür: Büyük Oyunu

Büyük Oyunu 13+

1 Perde - 1 saat 25 dakika

Oyunda bir anne, küçük bir çocukken ortadan kaybolan oğluyla yirmi yıl sonra yeniden bir araya gelir; ancak bu pek de iyi bir haber değildir. Çünkü olaylar istediği şekilde gelişmez...

Yazan Richard Monks
Çeviren Eray Eserol
Rejisör A. Sinan Pekinton

5 Mart 2024 Salı – 20:00

Bilet Al

 

 

Azerbaycan Türküleri

Tür: Konser

"Azerbaycan Türküleri"

5 Mart 2024 Salı – 20:00

Bilet Al

 

 

Fırat Esmer Stand-Up  

Tür: Stand-Up

Yaş Sınırı: 16+
Süre: 90 Dakika

Fırat Esmer Karadeniz'in sisli dağlarında demlediği hikayesini bir Meddah gibi anlatıyor. Yıllardır tiyatro metin yazarlığı ve yönetmenliği yapan Esmer, kendi hikayesiyle seyirci karşısına çıkıyor.

5 Mart 2024 Salı – 20:30

Bilet Al

 

 

Keloğlan ile Uzaylılar

Tür: Çocuk Oyunu

Keloğlan ile Uzaylılar Samsun DOB

6 Mart 2024 Çarşamba – 10:30

Bilet Al

 

 

Korona Günlerinde Aşk

Tür: Tiyatro

Yaş Sınırı: +12
Süre:60 dk.

Oyun İstanbul'da Pandeminin son günlerinde Levantenlerin de yaşadı SOLE Apartmanında geçer. Apartmanın renkli kişiliklerinin terası bir yaşam alanına dönüştürmeye karar vermesi ile gelişen traji-komik olaylar ve filizlenen bir aşk hikayesini anlatır. Oyunun önermesi ise Korona ile gördüğümüz " Biz küçük ve ölümlü canlılarız, bize verilen nimetlerin farkına varıp hayatı daha güzel yaşamak gerekir" şeklindedir.

4 Mart 2024 Cumartesi – 20:00

Bilet Al

 

 

 

Samsun Kişisel Gelişim ve Girişimcilik Zirvesi

Tür: Seminer

Ecz. Ataman Özbay, ıslak mendilin mucidi ve TedX konuşmacısı olarak tanınan bir isim. Kendisinin zengin deneyimleri ve ilham verici konuşmalarıyla dolu olan bu zirve etkinliği, kişisel gelişim ve girişimcilik alanında kariyer yapmak isteyenler için eşsiz bir fırsat sunuyor.

7 Mart 2024 Perşembe – 19:00

Bilet Al

 

 

Evgeny Grinko

Tür: Konser

Müziğin büyülü dünyasına çocuk yaşlarındayken adım atan Rus müzisyen Evgeny Grinko, 2010 yılında milyonlarca dinlenmeye ulaşan “Valse” bestesiyle adını duyurdu. Şehirden uzaklaşıp ormandaki küçük bir evde yaşamaya başlayan Grinko, 2014’ten bu yana yeni besteler yazarak ve belgesel filmler için müzik üreterek sanat hayatına devam ediyor.

7 Mart 2024 Perşembe – 20:30

Bilet Al

 

Sinemalar…

 

Cam Perde

Tür: Dram

Dört yaşındaki oğluyla yaşayan Nesrin, bir yandan eski eşi Ömer’in baskıları ve bürokratik engellerle uğraşırken bir yandan da sevgilisi Selim ile olan birlikteliğinde kritik kararlar almanın eşiğindedir.

Yönetmen: Fikret Reyhan
Oyuncular: Alper Çankaya, Uğur Karabulut, Selen Kurtaran

Bilet Al

 

 

Erdal ile Ece

Tür: Komedi

Oto sanayide kuzeni Oğuz ile birlikte araç kaplama ve modifiye işleriyle uğraşan Erdal ile kurumsal bir şirkette yönetici olarak çalışan Ece uzun yıllardır birlikte olan evli bir çifttir. Film, günümüz evlilik ilişkilerinde sıkça karşılaşılan acı tatlı çatışmaları ve bu sırada ortaya çıkan birbirinden komik ve eğlenceli olayları birbirini seven bu ikilinin gözünden ayrı ayrı anlatıyor.

Yönetmen: Togan Gökbakar
Oyuncular: Şahan Gökbakar, Seda Türkmen

Bilet Al

Bilet Al

Bilet Al

Bilet Al

 

 

 

Ritüel

Tür: Korku

Rahip olan erkek kardeşinin şüpheli ölümünün ardından Grace, gerçekte ne olduğunu öğrenmek için İskoçya'daki Mount Savior Manastırı'na gider. Kardeşinin başına gelenleri öğrenmek ve geçmişi ile yüzleşmek için manastıra geldiğinde, kendisini kutsal bir ayinin içinde bulur. Grace artık geri dönüşü olmayan bir yola girmiştir.

Yönetmen: Christopher Smith
Oyuncular: Ian Pirie, Danny Huston, Jena Malone

Bilet Al

 

 

İlgi Alanı

Tür: Dram

Auschwitz’in komutanı Rudolf Höss ve eşi Hedwig, kampın bitişiğindeki bir ev ve bahçede çocukları ve hizmetkârlarıyla rüya gibi bir hayat kurmuştur. Ölüm kampının duvarlarına bakan muhteşem evleri, tam da tren raylarıyla gaz odaları arasındadır. Martin Amis’in aynı adlı romanından uyarlanan, edebiyat-sinema buluşmasının parlak bir örneği olan film, kötülüğün ve zulmün sıradanlığını, ailenin günlük hayatında gizlenen detaylarla gözler önüne seriyor.

Yönetmen: Jonathan Glazer
Oyuncular: Sandra Hüller, Ralph Herforth, Christian Friedel

Bilet Al

 

 

Hayatla Barış

Tür: Biyografi

Film, küçük yaşta talihsiz bir kaza yaşayan Barış Telli'nin, bu kazadan sonra verdiği yoğun mücadeleyle sadece Ampüte Futbol Milli Takımı'nın değil ülke tarihinin en ilham veren sporcularından biri olmasını anlatıyor.

Yönetmen: Ekin Pandır
Oyuncular: Bülent İnal, Nazan Kesal, Taner Ölmez

Bilet Al

 

 

Oyuncaklar Firarda

Tür: Animasyon

Hayalperest kukla Don’un tek isteği bir kez olsun soytarı değil kahraman olmaktır. Arkadaşlarından ayrılarak Central Park’ta yeni macera arayışlarına girdiğinde karşısına rap söyleyen oyuncak köpek DJ Doggy Dog çıkar. Birbirine tamamen zıt olan bu iki karakter bir şekilde anlaşmayı başarıp ortadan gizemli bir şekilde kaybolan oyuncakları kurtarabilecekler midir?

Yönetmen: Jeremy Degruson

Bilet Al

 

 

Madame Web

Tür: Macera

Manhattan'da paramedik bir sağlık görevlisi olarak çalışan Cassandra, sezgi yetenekleri ile gelecekte olacakları görmeye başlar. Geçmişiyle ilgili ortaya çıkan gerçeklerle yüzleşmek zorunda kalırken, güçlü yeteneklere sahip olan üç genç kadınla bir ilişki kurar... Bu üç genç kadın hayatlarını tehdit eden bu ölümcül maceradan sağ çıkabilirlerse ileride farklı süper kahramanlara evrilecektir.

Yönetmen: S.J. Clarkson
Oyuncular: Isabela Merced, Dakota Johnson, Sydney Sweeney

Bilet Al

 

 

Kral Şakir: Devler Uyandı

Tür: Animasyon

Ünlü bir teknoloji firması, elektronik cihazların mobil hale gelip, yapay zeka ile hareket edebildikleri bir sistem geliştirmiştir. Şakir ve ailesi de bu firmanın yaptığı ürünlere hayranlık beslemektedir. Fakat Şirket’in sahibi Harun adındaki yatırımcı, geçmişte Şakir’in babaannesi olan arkeolog Seniha'nın önderliğinde keşif gezileri düzenlemiş ve tarihler öncesine ait bir taşı ortaya çıkarmıştır. Bu taşın içine hapsolmuş, kötü savaşçı ise, yüzyıllardır kilitli kaldığı bu taştan dışarı çıkar ve Harun’un içine girer. Harun, yarattığı teknolojik orduyu dünyayı ele geçirmek üzere harekete geçirir. Şakir ve ailesi ise, hem kayıp olan babaanne Seniha'yı bulmaya çalışacak, hem de dünyayı kötü niyetli savaşçıdan korumaya çalışacaklardır.

Yönetmen: Haluk Can Dizdaroğlu, Berk Tokay
Oyuncular: Mustafa Oral, Atilla Şendil, Didem Atlıhan

Bilet Al

Bilet Al

Bilet Al

Bilet Al

 

 

Zaferin Rengi

Tür: Dram

Film, Milli Mücadele'nin zaferle sonuçlanmasının arifesinde, hâlâ işgal altında olan İstanbul'da Harington Kupası kapsamında karşı karşıya geldiği Birleşik Krallık işgal kuvvetleri karma futbol takımına karşı zafer elde eden Fenerbahçe'nin bu galibiyetini, istiklâl mücadelesinde yer alan dönemin önemli isimleri eşliğinde anlatıyor.

Yönetmen: Abdullah Oğuz
Oyuncular: Gülper Özdemir, Nejat İşler, Kubilay Aka

Bilet Al

Bilet Al

 

 

C Takımı

Tür: Komedi

Film, 1990'lı yıllarda lisede arkadaş olan bir grubun 30 yıl sonra yaşadığı komik olayları anlatıyor.

Yönetmen: Bora Onur
Oyuncular: Sera Tokdemir, Toygan Avanoğlu, Murat Akkoyunlu

Bilet Al

Bilet Al

 

 

Zavallılar  

Tür: Bilim Kurgu

Poor Things, bir bilim insanı tarafından hayata döndürülen genç bir kadının hikayesini konu ediyor. Genç bir kadın olan Bella, trajik bir şekilde ölür. Ancak sıra dışı bir bilim insanı olan Dr. Godwin Baxter beynini, bir bebeğin beyni ile değiştirerek onu hayata döndürür. Bexter’ın koruması altında olan Bella, etrafındaki dünyayı keşfetmek için kendini keşfetme yolculuğuna çıkar. Bu sırada onun yolu, becerikli ve ahlaksız bir avukat olan Duncan Wedderburn ile kesişir ve ikisi kıtalar arası çılgın bir maceraya atılır.

Yönetmen: Yorgos Lanthimos
Oyuncular: Willem Dafoe, Emma Stone, Mark Ruffalo

Bilet Al

 

 

Efsane  

Tür: Komedi

Çorum’da yaşayan Sadık ve ailesi binlerce yıllık aile geleneği olarak yoğurtçuluk yapmakta, yoğurtlarının lezzeti ve şifasıyla bilinmektedirler. Bu efsane yoğurdun sırrı ise ailenin en büyüğü olan Dede tarafından saklanmakta ve yoğurtları o yapmaktadır. Ancak bir yaz günü dedenin evinin çatısına kar yağması her şeyi değiştirecektir… Efsaneye göre sırra sahip olanın çatısına yaz günü kar yağarsa o sır başkasına aktarılmalı, aileden başka birine el verilmelidir. Eğer verilmezse, ailenin başına büyük felaketler gelecek ve helak olacaklardır. Bir an önce el verilmesi için Yoğurtçuoğlu ailesinin tüm fertleri bir araya gelmelidir. Buna Sadık’ın İstanbul’da yaşayan ve ailesiyle görüşmeyen ikiz kardeşi Özgür’de dahildir. İkiz kardeşler Sadık ve Özgür binlerce yıldır nesilden nesile aktarılan efsane yoğurdun sırrını Dede’lerinden alabilmek için amansız bir mücadeleye girişeceklerdir.

Yönetmen: Selçuk Aydemir
Oyuncular: Cemile Canyurt, Cengiz Bozkurt, Ahmet Kural

Bilet Al

 

 

Lohusa

Tür: Komedi

Lohusa, bir anne ve babanın, doğumdan sonra yaşadıkları ilk 40 gün ve bu süre içinde başlarına gelen komik olayları anlatıyor.

Yönetmen: Kıvanç Baruönü
Oyuncular: Gupse Özay, Onur Gürçay, Hazal Türesan

Bilet Al

Bilet Al

Bilet Al

 

 

Kolpaçino 4 4’lük

Tür: Komedi

Özgür ve Sabri aralarındaki husumete son verebilmek ve hesaplaşabilmek için bir mekanda toplanırlar. Tayfun nişanlanmadan son bir kumar gecesi organize eder. Özgür’ü de bu özel gecede kendisine eşlik etmesi için davet eder. Vural ve adamlarının mekâna gelmesi işleri değiştirecektir.

Yönetmen: Kamil Çetin
Oyuncular: Serkan Şengül, Aydemir Akbaş, Şafak Sezer

Bilet Al

 

 

Rafadan Tayfa 4: Hayrimatör

Tür: Animasyon

Uzaya çıkan en genç insan olan Hayri, oldukça meşhur olmuş; üstün zekâlı öğrencilerin alındığı bir bilim teknik okuluna kabul edilmiştir. Artık mahallede çok az vakit geçiriyor, vaktinin çoğunu kendi tabiri ile “Yüz Yılın İcadı” olan dev robot Hayrimatör’e harcıyordur. Hayri, bir mühendislik harikası olarak tasarladığı halde Hayrimatör’ü çalıştıracak güç kaynağını bir türlü elde edememiştir. Hayri, uzaylı kahramanımız Zobi’nin desteğiyle Hayrimatör'ü çalıştırmayı başarır; ancak kötüler icadın peşine düşer.

Yönetmen: İsmail Fidan

Bilet Al

Bilet Al

Bilet Al

 

 

Wonka

Tür: Macera

Roald Dahl imzalı tüm zamanların en çok satan çocuk kitaplarından biri olan Charlie'nin Çikolata Fabrikası'nın ikonik karakterini merkezine alan film, mucit ve çikolata üreticisi Willy Wonka'nın gençliğine odaklanıyor.

Yönetmen: Paul King
Oyuncular: Olivia Colman, Rowan Atkinson, Timothée Chalamet

Bilet Al

 

 

*Dune: Çöl Gezegeni Bölüm İki

Tür: Macera

Ailesini yok eden komploculara karşı başlattığı intikam savaşında Chani ve Fremen'lerle birleşen Paul Atreides'in yolculuğu anlatan Dune: Part Two'da, Paul hayatının aşkıyla, bilinen evrenin kaderi arasında bir seçim yapma durumunda kalırken, yalnızca kendisinin öngörebileceği korkunç bir geleceği engellemeye çalışır.

Yönetmen: Denis Villeneuve
Oyuncular: Rebecca Ferguson, Timothée Chalamet, Zendaya.

Bilet Al

Bilet Al

Bilet Al

Bilet Al

 

 

 

*Derin Tehlike

Tür: Korku

Genç bir kadın, ailesiyle birlikte tekneyle tatile çıktığı sırada büyük bir beyaz köpekbalığı saldırısından kurtulur, ancak çok geçmeden kabusunun henüz bitmediğini fark eder. Genç kadın, çevresindekileri güvenilmez bulur ve yeniden suya adım atabilmek için kendi iblisleriyle yüzleşmek zorundadır.

Yönetmen: Scott Chambers, Becca Hirani
Oyuncular: Stephanie Lodge, Matthew Marcelis, Georgia Banks

Bilet Al

 

 

 

*Sevgili David

Tür: Korku

Sevgili David, Ağustos 2017'de tekrar tekrar gördüğü rüya aracılığıyla ölü bir çocuğun hayaletinin kendisine musallat olduğunu Twitter'da paylaşan Adam Ellis'in gerçek hikayesini anlatıyor.

Yönetmen: John McPhail
Oyuncular: Augustus Prew, Justin Long, Andrea Bang

Bilet Al

 

 

*Altın Gaga ve Macera Çetesi

Tür: Animasyon

Tavuklar arasında büyüyen küçük sevimli kartal Altıngaga, artık birdaha uçamayacağını düşünüyor ya da en azından ona böyle söylenmiş. Tanınmak için istekli olan Altıngaga, uçmayı öğrenir ve kız kardeşiyle birlikte bazı sırları çözmek için Kuşlar Şehri'ne gitmeye karar verirler. Altıngaga ve ekibi Kuşlar Şehri’ne geldiklerinde karşılarında yardıma ihtiyacı olan bir şehir bulurlar. Artık bu şehri kurtarmak Altıngaga ve arkadaşlarının görevi olur.

Yönetmen: Dong Long, Nigel W. Tierney

Bilet Al

 

 

*Ayı Teddy’nin Maceraları

Tür: Aile

Sirkte bulunan dart yarışmasında hediye olarak verilen AYI TEDDY’nin bir oyuncak değil canlı olduğu bilinmektedir. Yılbaşı hediyesi olarak AYI TEDDY’i elde etmeye çalışan çocukları aksiyon dolu bir film beklemektedir.

Yönetmen: Andrea Eckerbom

Bilet Al

 

 

*Şaşkın Damat

Tür: Komedi

İlginç bir kişiliğe sahip çocuk doktoru Ali, güzel nişanlısı Dalia ile evlenmek üzeredir. Düğün günü eski bir dolandırıcı olan gelinin babası Daoud'un hapisten çıkmasıyla beklenmedik olaylar yaşanır. Ali kendisini bir anda bir çetenin intikam savaşının ortasında bulur; bu durum, düğün gününü ve heyecanla beklediği balayını mahveder.

Yönetmen: Rami Imam

Bilet Al

 

 

*İki Nehir Arasında

Tür: Tarihi

I. Dünya Savaşı sırasında Irak Cephesinde savaşmış ve esir düşmüş Türk ve İngiliz askerlerinin bugüne kadar hiç anlatılmamış olan anılarını konu alan belgesel filmde, Kut Savaşında esir düşmüş İngilizler ile Basra’da esir düşmüş Türklerin yaşadığı ve bugüne kadar hiçbir şekilde konuşulmamış olan hikayelerini ortak acı perspektifinden mercek altına alıyor. Türk ve İngiliz askerlerinin torunları, dedelerinin bilinmeyen hikâyelerini ve hayatlarını nasıl etkilediğini düşünüyorlar. Tarihsel çerçevenin dışında kalan iki farklı ulusun, savaş esirlerinin tanıklıklarıyla ilerleyen film, Kut Zaferini merkezine alırken, savaşın zulmünün bireyler üzerindeki ortak acısını, tarihin gerçekliğini, mübadeleyle kaderlerinin nasıl değiştiğini gözler önüne seriyor.

Yönetmen: Berfi Dicle Öğüt

Bilet Al

 

 

0 Yorum

Yorum Yap