• Samsun
  • Son Güncelleme 00:20
Can dostlarımız için özel şenlik Görseli
ETKİNLİKLER

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü kapsamında 3’üncü Pati Şenliği farkındalık etkinliği düzenlendi. Etkinlikte çocuklar ve aileleri alana getirilen kedi ve köpeklerle birlikte vakit geçirdi. Programda konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, hayvan sevgisi ve hayvan hakları konusunda çocukların bilinçlenmesini sağlamak toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla bu tür etkinlikleri düzenlediklerini söyledi.


Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Doğu Park’ta 3’üncü Pati Şenliği etkinliği gerçekleştirildi. Etkinliğe hayvansever dernekleri temsilcileri ve öğrencilerin ilgisi yoğun oldu. Kedi ve köpek bakımı hakkında yapılması gerekenler anlatıldı.

Güçten Düşmüş Sahipsiz Hayvan Bakım Merkezi'nde görevli veteriner hekim ve personelleri ile öğrencilerin zaman geçirmesini sağlayan etkinlikte hayvanların birer canlı olduğunun unutulmaması gerektiği ve duyarlı davranılması gerektiği mesajı verildi. Ayrıca konser ve halk oyunları gösterileri büyük beğeni topladı. Katılımcılar can dostlarımız ile keyifli vakit geçirirken hayvan hakları konusunda da farkındalık sağlandı. Programa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Genel Sekreter Yardımcısı Şenol Yıldız, Daire Başkanları, Şube Müdürleri ve görevli personel de bulundu.

‘ÖRNEK NİTELİĞİNDE’


Programda konuşma yapan Başkan Demir, hayvan hakları konusunda toplumda farkındalık oluşturulmasının önemine dikkat çekerek “Bugünkü etkinliğimizde öğrencilerimiz ve aileleri ile birlikte tüm canlıların yaşam haklarına saygı göstermek, onları korumak için yapılan çalışmalara dikkat çekmek için buradayız. Amacımız hayvan sevgisi ve hayvan hakları konusunda çocuklarımızda bir bilinç oluşturmak. Büyükşehir Belediyesi olarak 20 dönüm alan içerisinde Güçten Düşmüş Sahipsiz Hayvan Bakım Merkezi’ni kurduk. Bu tesiste kedilerimiz, köpeklerimiz ve yasaklı ırklarla ilgili alanımız bulunmakla birlikte dünyaya örnek teşkil ediyor. Bu noktada hepimize düşen görevler var. Sizler de sokak hayvanlarına yardım edebilir, doğal yaşam alanlarını koruyabilir bu noktada çaba sarf edebilirsiniz. Hayvanların korunması konusunda hepimizin gereken duyarlılığı ve sorumluluğu birlikte yerine getireceğine inanıyor ve 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nü kutluyorum” diye konuştu.

0 Yorum

Yorum Yap