• Samsun
  • Son Güncelleme 05:34
Rusya’ya dijital kuşatma Görseli
BİLİM VE TEKNOLOJİ

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Rusya’ya dijital kuşatma: Facebook, Twitter ve Youtube savaşa katıldı.

YouTube, Meta (Facebook, İnstagram, WhatsApp) ve Twitter’ın da bulunduğu batılı dijital teknoloji şirketleri, Ukrayna işgali ile seneler sonra savaşı Avrupa’ya taşıyan Rusya’yı kısıtlayacak bir dizi hamle açıkladı.

YouTube, Rusya devlet yayın organları Russia Today ve Sputnik’in Avrupa’da yayın yapan YouTube kanallarını bloke etme kararı aldıklarını duyurdu.

YouTube’ın ana şirketi Alphabet’in sahibi olduğu Google, “Ukrayna’da devam eden savaş nedeniyle Avrupa genelinde Russia Today ve Sputnik’e bağlı YouTube kanallarını hemen bloke ediyoruz” açıklamasında bulundu. Google daha önce de Rusya’ya yaptırım uygulamıştı. Şirket Russian Today (RT) dahil birçok Rus kanalının gelir elde etmesinin önüne geçmişti.

 Görseli Twitter Rusya ve Ukrayna'da reklamları geçici olarak durdurdu

Meta’da Ukrayna’ya yönelik saldırı nedeniyle Rus devlet medya kuruluşları RT ve Sputnik’e Avrupa Birliği genelinde erişimi kısıtlayacağını belirtti. Meta’nın Küresel İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Nick Clegg, “Mevcut durumun istisnai doğası göz önüne alındığında AB genelinde RT ve Sputnik’e erişimi kısıtlayacağız” sözleriyle kararı duyurdu.

Facebook ve Instagram daha önce de Ukrayna’daki insanları hedef alan bir dezenformasyon ağını çökerttiklerini, dezenformasyon yayan hesapları belirleyip engellediklerini açıklamıştı. Öte yandan Twitter, Kremlin’e bağlı yayınların Moskova’nın Ukrayna’ya askeri harekatı hakkında yanlış bilgi yaymakla suçlanmasından dolayı, Rus devlet medyası bağlantılı paylaşımlara uyarı etiketi koyacağını söyledi.

0 Yorum

Yorum Yap