• Samsun
  • Son Güncelleme 22:14
Gülşah DEMİR Görseli

Gülşah DEMİR

Köşe Yazarı

Sosyolog - Yazar

Diğer Köşe Yazıları

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Teşekkür ederim…

Uzun bir aradan sonra tekrar bir köşe yazısı kaleme almaya karar verdim. Bu aralar aklıma takılan bir konuyu sizinle paylaşmak istedim.

Yaşadığımız dünyada sayısız insan ile etkileşime girmek durumunda kalıyoruz. Birçok insan gelip geçiyor hayatımızdan.

Bir kısmıyla daha fazla konuşuyor ve bir şeyler paylaşıyoruz. Bazı insanlar bizim için daha değerli olabiliyor. Kimi zaman üzücü şeyler yaşayabiliyoruz. Kimi zaman ise güzel şeylerle karşılaşıyoruz.

Ama her güzel şeyin sonunda teşekkür etmeyi hatırlıyor muyuz? Bu cümle hakkında hiç düşündüğünüz oldu mu? Teşekkür etmek,  “şükre vesile olmak” anlamına gelen bir cümle olarak bilinir.

Birinin bize bir iyiliği dokunduğunda gelişigüzel bir teşekkür ediyoruz ancak size farklı bir konudan bahsetmek istiyorum. Şimdi bu konuyu kelimelerim yettiğince size anlatmaya çalışacağım.

Kibar olmak dünyamızda çoğu zaman yanlış anlaşılabiliyor. Teşekkür etmek ise genelde insanlara yorucu geliyor. Ya da öylesine ediliyor teşekkürler.

Teşekkür etmenin aslında derin bir anlamı vardır. Gerçekten duyulan minnetin yansıması olmalıdır. İçten gelmelidir. Karşınızdakine ettiğiniz teşekkürü hissettirmenizdir önemli olan.

Bir diğer önemli nokta ise teşekkür ederken kullanılan mimiklerdir. Ağzınızda geveliyorsanız o teşekkürü etmemeniz daha iyi olacaktır. Ancak içten bir gülümseme ile verilen teşekkür daha anlamlıdır. Böylelikle karşınızdaki kişiye daha çok geçecektir bu his.

Çünkü değerlidir bazı şeyler. Özellikle gençlerimize ve çocuklarımıza öğretmemiz gereken bu cümlenin özel bir cümle olduğunu düşünüyorum. Umarım siz de benimle aynı fikirdesinizdir.

Ne kadar birilerine teşekkür eder ve bize verilenlere şükredersek o kadar güzel şeyler bizi bulur diye inanmışımdır hep.

 

Teşekkür ederim.

Ben dahil tüm insanlara güzel davranan herkese…

Teşekkür ederim.

Kibar ve anlayışlı bir insan olmayı benimseyenlere…

Teşekkür ederim.

Kıymet bilenlere…

Teşekkür ederim.

Bana bu yazıyı yazma fırsatı verenlere…

Sonsuz teşekkür ederim.

Bu hafta da yazımı okumak için gelen sizlere…

Bir sonraki yazımda görüşmek dileğiyle…

 

 

 

0 Yorum

Yorum Yap