• Samsun
  • Son Güncelleme 18:26
Gülşah DEMİR Görseli

Gülşah DEMİR

Köşe Yazarı

Sosyolog - Yazar

Diğer Köşe Yazıları

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Kadınlar ve çiçekler…

Bu haftaki konumuz kadınlar ve çiçekler…

Kadınlar ve çiçekler arasında nasıl bir bağlantı var hiç düşündünüz mü?

Kadınlar neden çiçekleri sever? Neden bir çiçeğe benzetilirler? Neden çiçek kokuları kullanmak isterler?

Öncelikle çiçeklere olan ilginin tarihsel sürecine bir bakalım. Milyonlarca yıl önce fosillerine rastlanan çiçeklerle insanların yüzyıllardır etkileşim halinde olduğu bilinmektedir.

Çiçekler ve kokuları geçmiş dönemlerde birçok alanda kullanılmış özellikle şifa bulmak için kendisine çokça başvurulmuştur.

Bir kadın olarak bu yazıyı okuyorsanız çiçeklerle aranızda nasıl bir bağ olduğunu bir düşünün.

Çiçekler doğanın bir parçasıdır. Kadınlar da doğa konusunda oldukça hassas ve ilgilidirler. Bunun bir nedeni ise kadının doğurganlığıdır. Canlıları büyütmek, onları korumak kadınların doğasında var.

Kadınların en çok tercih ettiği çiçekler arasında papatya, kasımpatı, yasemin, lavanta, orkide,  gül ve menekşe bulunmaktadır. Bu çiçeklerin özellikle kokuları parfüm olarak kadınlar tarafından sıklıkla kullanılmaktadır.

“Kadınların kokulara olan ilgisi mi çiçeklere olan ilgisine neden olmuştur?” yoksa “Çiçeklere olan ilgiden mi kokulara olan ilgi doğmuştur?” tartışılır ancak koku denildiğinde hiç şüphesiz çiçekler ve kadınlar akla gelir.

Kadınlar neden çiçeklerle özdeşleştirilirler?  

Kadınların da çiçekler gibi güzelliği temsil etmesi onların çiçeklerle özdeşleştirilmelerinde önemli rol oynamaktadır.

Diğer bir neden ise yukarıda da bahsettiğimiz gibi “koku” konusudur. Kadınlar da çiçekler gibi koktuğundan çiçeklerle özdeşleştirilmeleri olağandır.

Kadınların oldukları her ortamda çiçek bulundurmak istemelerinin nedeni olarak da güzelliği temsil eden kadınların bunu her alanda yansıtmak istemeleri düşünülebilir.

Evlerinde, ofislerinde kısacası hayatının her yerinde çiçek bulundurmak isteyen kadınlar güzelliği her ortama taşırlar.

 

0 Yorum

Yorum Yap