• Samsun
  • Son Güncelleme 21:36
Gülşah DEMİR Görseli

Gülşah DEMİR

Köşe Yazarı

Sosyolog - Yazar

Diğer Köşe Yazıları

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Anı yaşamak

 

Kısa bir aradan sonra güzel bir konu ile karşınızdayım. Bu hafta sizlere çok sevdiğim ve değer verdiğim birinin tavsiyesi ile “anı yaşamak” konusundan bahsetmek istiyorum.

Umarım dediği gibi bu önemli konuyu sizlere güzel bir şekilde anlatabilirim. Bu vesile ile de kendisine sevgilerimi gönderiyorum.

Özellikle son dönemde popüler olan bir konu… Anı yaşamak… Ne dünü ne de yarını düşünmemek… Sadece bugünü ve olduğun anı düşünmek… Söylemesi kolay, kulağa hoş gelen bir söz olsa da uygulaması ne kadar da zor!

Hepimizin birbirinden farklı sorunları, uğraşları var. İster istemez yarını düşünüyor ve plan yapıyoruz. İster istemez dünü düşünüyor ve ders alıyoruz. Peki bu durumda nasıl anı yaşayacağız?

Anı yaşarken dünün de yarının da bilincinde olacağız. Ancak o anımızı da hiçbir şeye heba etmeyeceğiz.

Kaçırdığımız her gün dünümüz olur. Dünümüzü güzel inşa edebiliriz. Yaşayacağımız her gün de yarınımıza etki edecek. Yarınımızı inşa etmek de o ana bağlıdır.

Böyle anlatınca anlaşılması zor gelmiş olabilir. Daha açık bir şekilde ifade edecek olursam; ‘an’ dünün de yarının da temelidir.

Bu yüzden önemlidir anı yaşamak. Herkesin yapabildiği bir şey de değildir aynı zamanda. Ama istenirse neden olmasın?

Sadece istemek yeterlidir bazen. Uğraşmaya, çabalamaya, zorlamaya gerek yok. Olduğun ana odaklan ve en iyisini iste.

Kalbin temiz, niyetin de iyiyse sadece yaşa. Hayatı doğal akışına bırakmayı dene. O an ne yapman gerekiyorsa onu yap, ne söylemek istiyorsan söyle. O gün senin ilk ve son günün. O an senin son anın belki de.

Her anınızı en güzel şekilde yaşamanız dileğiyle…

0 Yorum

Yorum Yap