• Samsun
  • Son Güncelleme 10:00

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

BİR BAŞARI ÖYKÜSÜ

 

Hafta sonu Samsun E-Dergi’nin Editörü Gülşah Demir’den mailime yanıt geldi. Aynen iletiyorum.

Bay E. merhaba; haklısınız E-derginin 9.sayısı bir hafta geç yayınlanacak ve bunun nedeni çok özel. İsterseniz sizi misafir edelim kendiniz görün. İlginize ve takibinize teşekkür ederim.

 Şimdi böyle bir cevaptan sonra bir hafta beklenir mi?

Elbette ki hayır.

Yazılarımı gönderdiğim şehir Gazetesi’nin de içerisinde yer aldığı basın birimini görmeye karar verdim.

18 Aralık Pazartesi günü güzel ilçem 19 Mayıstan minibüse binip direk ilçe transfer merkezinde indim. Bu ne kolaylık yarabbi; neydi o çile. 

Önce yenilenen Saathane meydanında güzel bir sade kahve. Miss

 İnsan zamanın nasıl geçtiğini burada anlıyor.

Neyse sözü uzatmayalım. Bu dergiyle tanışmamın ve neden buraya geldiğimin kısa bir hikâyesi:

3 yıl önce Büyükşehir bir lansman yaptı. Türkiye’nin ilk ve tek interaktif dergisi Samsun E-dergi.

Ulusal medyanın akşam ajansından öğrenmiştim. Büyükşehir basın yayın tarafından hazırlanmış.

Gel zaman git zaman müdavimi olduk derginin. Yeni sayıların çıkmasını bekler oldum.

Bu dönemde Takip ettiğim bazı yerel yazarlar dergi için anlamsız eleştirilerde bulundular.

Malum; Memleketin bitmeyen hastalığı; başarıyı yermek.

Peki, neler yazmışlar;

Belediye ye bak bir dergi için 50 kişi çalıştırılıyor, kim bu çalışanlar vs vs.. aynı sığ sözler

Çamur at izi kalsın

Bende

9. sayı zamanında yayınlanmayınca editöre mail attım ve cevaba binaen ek binaya geldim.

Hikâye bu.

Beni karşılayan Gülşah Hanım önce bana ofisi gezdirdi.

Enfes

Sonra E-dergi ekip arkadaşları ile koyu bir sohbete başladık.

Sözü Gülşah hanımın:

-Bay E; Samsun E-Dergi, Türkiye’de basılı dergiler arasında tirajı en yüksek olan derginin ulaştığı 72 bin rakamını aşarak, aylık ortalama 100 bin tekil kişiye ulaşmıştır. Bu sayede, Türkiye’nin en çok okunan dergisi konumuna gelmiştir. Ayrıca, derginin 17 farklı ülkeden okuyucuları bulunmaktadır. Buda, Samsun E-Dergi’nin sadece Türkiye’de değil, dünyada da ilgi gördüğünü göstermektedir. (Bu bilgiler Google analitikten alınan resmi verilerdir)

Dergimiz, şehrimizi tüm dünyaya ücretsiz bir şekilde tanıtmakta ve Samsun’un kültür, sanat, spor, tarih, sağlık, eğitim, edebiyat, bilim gibi pek çok alandaki zenginliğini ve potansiyelini ortaya koymaktadır. Dergimiz, her sayısında farklı bir ilçemizi, farklı konuları, farklı temaları işleyerek, okuyucularımıza sürprizler yapmaktadır. Dergimizde konuk ettiğimiz isimler arasında; Hülya Koçyiğit’ten İbrahim Saraçoğlu’na, Selçuk Bayraktar’dan Ferhat Göçer’e, Birol Güven’den Mustafa Karataş’a kadar birçok ünlü ve değerli kişi, sayfalarımızda yer almıştır.

Görüntü, ses, artırılmış ve sanal gerçeklik gibi teknolojileri kullanarak okuyucularımıza zengin ve çeşitli bir içerik sunmaktayız.

Bay E gördüğünüz gibi 50 kişi değil Bir elin parmaklarını geçmeyen bir ekip tarafından hazırlanıyor dergimiz.  Hamdolsun bu çalışmanın karşılığını da alıyoruz.

Gelelim neden bir hafta geç yayınlanacağına Bay E; Samsun E-Dergi, başarılarını sürdürmek için durmadan çalışmakta ve yenilikler yapmakta.  Dergi, dünya çapında okuyucu sayısı arttıkça, artık tamamı İngilizce olarak da yayınlanmaya başlayacak. Bu sayede, Samsun E-Dergi, uluslararası bir platform haline gelecek ve Samsun’un tanıtımına daha çok katkı sağlayacak. İşte bunun altyapısının hazırlıklarından ötürür bir hafta geciktik.

  Tüm konuştuklarımızı yazarsam sayfalar alır kısa kesiyorum

Sonuç;

Samsun E-Dergi, bir avuç genç tarafından hayata geçirilen bir vizyonun ürünüdür. Bu gençler, şehrimize katma değer kattıkları ve dünyaya yeni bir pencere açtıkları için takdiri hak etmektedirler. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’in de dediği gibi, Samsun E-Dergi, Türkiye’nin en iyisi olmuştur. Samsun E-Dergi, gurur kaynağımız olmuştur.

Bu nedenle, Samsun E-Dergi’ni oluşturan ve çalışan ekibe sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Sizler, bu ülkenin gençleri olarak neler yapabileceğinizi gösterdiniz. Sizlere saygı duyuyorum. Sizlerden ilham alıyorum.

Samsun E-Dergi’ni henüz okumayan veya takip etmeyen okurlarımıza tavsiyem, adres belli: Samsun E-Dergi.

Ayrıca lütfen gidin ve kendi gözlerinizle görün bu ülkenin gençleri neler yapıyor, görün.

Sözün özü, Samsun E-Dergi, bir başarı öyküsüdür. Ve bu öykü, daha yeni başlıyor…

Kalın sağlıcakla.

-----------------------------------------------

"Bundan yirmi yıl sonra yapmadığınız şeylerden dolayı, yaptıklarınızdan daha fazla pişman olacaksınız. Demir alın ve güvenli limanlardan çıkın artık… Rüzgârları arkanıza alın, araştırın, hayal edin ve keşfedin." -Mark Twain

0 Yorum

Yorum Yap