• Samsun
  • Son Güncelleme 14:10
Samsunspor'un 'Süper' hedefi... Görseli
SPOR

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Samsunspor'da göreve geldikten sonra yaşanan tüm zorluklara rağmen büyük bir değişim başaran Teknik Direktör Hüseyin Eroğlu, ekibini Süper Lig'in en güçlü adaylarından bir konumuna taşıdı.

Kırmızı-Beyazlı ekip, Fofana gibi bir yıldızın yanı sıra Yusuf, Osman ve Mücahit'in sakatlıkları nedeniyle uzun süre forma giymediği, Tonque'nin ise üç maç kart cezası aldığı 11 maçlık krtitik dönemi 5 galibiyet, 5 beraberlik, tek yenilgiyle geçti. Bu seride puan cetvelinde 3. sıraya kadar yükselen Samsunspor, maç başına 1.8 puan ortalamasına ulaşırken, kalesinde 4'ü penaltıdan olmak üzere sadece 7 gol yedi. 

Süper Lig yolundaki rakipleri Pendikspor ve Tuzlaspor'u deplasmanda yenen, Bodrumspor ve Keçirörengücü ile yine dış sahada berabere kalan Eroğlu yönetimindeki Samsunspor, böylelikle yarışta en avantajlı ekiplerden biri konumuna yükseldi. 

SAMSUNSPOR'UN BAHANESİ OLAMAZ
Muhammet Ali Baskıcı'nın da ayağının kırılmasına rağmen takımı yarışın içerisinde tutan Eroğlu, "Çok zorlu ve kritik bir dönemi maç başına 1.8 puanla geçerek avantajı yakaladık. Bu süreçte her zaman yanımızda duran Başkanımız Yüksel Yıldırım, yönetim kurulumuz ve taraftarımıza teşekkür ediyorum. Gül bahçesi olan bir yolda yürümüyoruz. Ama engellere değil hedefimize odaklandık. Bu, tek maçla gerçekleşecek veya sona erecek bir hedef değil, aksine tamamen bir süreç yönetimi. Samsunspor'un hiç bir bahanesi olamaz. Sezon sonunda şampiyonluk kupası mutlaka bu kente gelecek, yeter ki süreci kenetlenerek yönetelim" dedi.

HER FUTBOLCUMUZU KAZANACAĞIZ 
Sakatlıklar nedeniyle bazı oyuncuların üzerine fazla yük bindiğini de kaydeden Eroğlu, "Hiç bir futbolcumuzu kaybetme lüksümüz yok. Ahmet Sagat'ı ve gençleri takıma adapte edip Laura'yı yeniden takıma döndürdüğümüz  gibi her oyuncumuzdan en yüksek verimi, en gerekli zamanda elde etmek üzere bir planlama yapıyoruz. Geride kalan 11 maçlık lig serisinde özveriyle oynayan tüm futbolcularıma teşekkür ediyorum. Bu noktada alınan her puanın değerli olduğuna inanıyorum. Bir kez puanla, iki defa gol averajıyla Play-Off'u son maçta kaybeden bir teknik direktör olarak sadece puanın değil, golün dahi önemini yaşayarak gördüm" yorumunu yaptı. 

KENTLER ARASI REKABETİ ÖNEMSİYORUM 
Hafta içinde Trabzonspor ile oynanacak Ziraat Türkiye Kupası maçına da değinen Eroğlu "Birlikte oynadığımız her maç bizi bir adım daha ileriye taşıyor. Trabzonspor maçına da bu gözle bakıyorum. Bir yandan kupadaki yolumuza devam etmek, diğer yandan nefesimizi lig maratonuna göre ayarlamak durumundayız. Trabzonspor karşılaşması, kentsel rekabetin yanı sıra zorluk derecesi yüksek maç oynama eksikliğimizin giderilmesi açısından da büyük önem taşıyor" diye konuştu.

0 Yorum

Yorum Yap