• Samsun
  • Son Güncelleme 07:17
Samsunspor'da Yücel Uyar, "Yarınlar güzel olacak" Görseli
SPOR

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Samsunspor'da Akademi Direktörü Yücel Uyar, Salı akşamlarının vazgeçilmez programı olan '55. Dakika'da' özel açıklamalarda bulundu. 

Yılport Samsunspor Akademi Direktörü Yücel Uyar, SBB TV ekranlarında Salı akşamları yayınlanan '55. Dakika' programının konuğu oldu. Altyapı ve gündeme dair birçok konuda özel açıklamalarda bulunan Yücel Uyar, Samsunspor'un geleceğinin emin ellerde olduğunu söyledi. 

1 yılda 12 oyuncu milli takıma gitti

Samsunspor'da son 1 yılda 12 oyuncunun farklı yaş kategorilerinde milli takımlara gittiğinin altını çizen Uyar, "Samsunspor Akademisi deyim yerindeyse 'Arı' gibi çalışıyor. Biz göreve geldiğimiz günden bu yana 12 oyuncumuz milli takımlara gitti. Bizden önce son 5 yılda ise sadece Enes İslam İlkin yetiştirilmiş. Biz geldiğimiz bu noktayı da yeterli bulmuyoruz, hep daha iyisi için uğraş veriyoruz. Şu an tam anlamıyla kendimizi yeterli bulmuyorum. Bu daha iyi olmamıza engel değil" dedi. 

Samsunspor fark yaratıyor 

Yücel Uyar, "Samsunspor artık son model teknolojik sistemleri kullanıyor. A takımda her ne var ise altyapı yaş grupları da bundan faydalanıyor. Oyuncularımızın idman performansları teknolojik cihazlar ile ölçülüyor. İnşallah Mustafa Kemal Erkanat Akademi Tesisleri'mizde tamamlandığında her şey çok daha güzel olacak. Özel idmanlar ve fitness salonu konusunda şu an için eksik kalıyoruz. Ayrıca okul saatleri de kimi zaman çalışmalarımıza engel oluyor. Bu maalesef ülkemizde kolay kolay çözülemeyen bir durum" diye konuştu. 

Ağabeyler yardımcı oluyor

A takıma değinenen Uyar, "Genç oyuncularımızın A takımda forma şansı bulmaları bizleri mutlu ediyor. Samsunspor kendi evlatlarıyla başarıya koşmaya devam edecektir. Özellikle Osman, Hasan gibi tecrübeli oyuncularımız kardeşlerine yol gösteriyor. Bu çok güzel bir olay. Devre arası fazla transfer yapılacağını düşünmüyorum. Kendi oyuncularımız çok daha fazla süre bulacaktır. Bu konuda Fuat Çapa hocamız ile sürekli iletişim halindeyiz" ifadelerini kullandı. 

Samsunspor'da 10 numara yasak

Samsunspor Akademi de 10 numara forma yasak diyen Uyar, "Samsunspor'da 10 numarayı giyen farklı bir havaya bürünüyor, tembelleşiyor. Akademi de 55 numara var. Takım kaptanları genellikle bu formayı giyer. Akademi de maç kazanmaktan ziyade oyuncu kazanmak bizim için önemli" dedi. 

Terse göç bitti

Yücel Uyar, "Samsunspor'da antrenör eğitimleri başladı. Hem oyuncu hem antrenör eğitimlerimiz tüm hızıyla sürüyor. Samsun'da daha önce terse göç vardı, şimdi bu değişti önce bizim eleğimizden geçiyor oyuncular. Futbol okulunda 700 öğrencimiz var. bunlar arasından seçilen yetenekli çocuklar yarışmacı grupları oluşturuyor.  U19 takımımız dolu dizgin geliyor. Artık o takım performans takımı oldu" diye konuştu.  

Satın alma opsiyonları bizde

Uyar, "Oyuncu satın alma opsiyonu bizde, satışlarda Samsunspor'umuzda kazanacak. Akademi oyuncularımız daha çok süre almaya devam edecek. Taraftarlarımızın çocuklarımıza çok büyük sevgisi var ve bunu görüyoruz. Onları böyle sevmeleri bizleri mutlu ediyor. 22 antrenör arkadaşımız ile gece gündüz çalışıyoruz" ifadelerini kullandı. 

Taraftarımız bizi üzüyor

Taraftarın azlığı bizleri üzüyor diyen Yücel Uyar, "33 bin kişilik stadımız var ama nedense dolmuyor. Takıma kızmak, üzülmek tepki göstermek olabilir ama taraftarlık bu değil. Sakarya ile oynanan play-off oynadık neredeyse full stada yakın oynadık. Armaya küsme gibi şansımız yok. Bu takım bu şehrin takımı. Sonuçlara endeksli taraftar kalabalığını yakalamayalım. Gönülden destek verelim takımımıza. Evet stadımız yeri tepkisine bende anlam verebiliyorum. Ama iyi günde kötü günde takımımıza küsmeyelim" diye konuştu.  
 

0 Yorum

Yorum Yap