• Samsun
  • Son Güncelleme 08:28
Nisanur Erbil tarih yazdı... Görseli
SPOR

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Nisanur Erbil, Gençler ve Yıldızlar Avrupa Eskrim Şampiyonası'nın üçüncü gününde gümüş madalya alarak, gençlerde Türk eskrim tarihinin en iyi Avrupa Şampiyonası derecesini elde etti

Sırbistan'ın Novi Sad şehrinde devam eden Gençler ve Yıldızlar Avrupa Eskrim Şampiyonası'nın üçüncü gününde Genç Kadınlar Kılıç kategorisinde piste çıkan Samsun Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü milli eskrimci Nisanur Erbil, Türk eskrim tarihinin gençlerdeki en iyi Avrupa derecesini elde ederek organizasyonu ikinci sırada tamamladı ve gümüş madalyanın sahibi oldu. 

Gerçekleştirilen karşılaşmalar sonucu; başarılı pul müsabakalarının ardından tablo-64’ü maç yapmadan geçen sporcu, t-32’de Rus Alina Pastukhova’yı 15-10, t-16’da Macar sporcu Luca Szucs’u 15-7, çeyrek finalde İtalyan sporcu Mariella Viale’yi 15-13 ve yarı finalde Alman Felice Herbon’u 15-7 mağlup ederek finalde Fransız Amalia Aime’nin rakibi oldu. Final karşılaşmasında 15-13 mağlup olan Nisanur Erbil gümüş madalya elde etti.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'de, "Kazandığı gümüş madalya ile Türk eskrim tarihine geçen belediye sporcumuz Nisanur Erbil’i antrenörlerimizi ve sporcularımızı gönülden tebrik ediyorum" dedi. 


 

0 Yorum

Yorum Yap