SON DAKİKA HABERLERİ
  • Samsun
  • Son Güncelleme 09:38
Lider Türkiye yine tarih yazdı Görseli
SPOR

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Ay-yıldızlı ekibimiz geriye düştüğü maçta deplasmanda Galler ile 1-1 berabere kalarak grubunu zirvede tamamladı. Millilerimiz tarihinde ilk kez büyük bir turnuvaya grup lideri olarak katılacak.

A Milli Futbol Takımımız, UEFA 2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) Elemeleri D Grubu son haftasında Galler'e konuk oldu.

Maça hızlı başlayan taraf Galler oldu. Ev sahibi ekip 7. dakikada Neco Williams'ın attığı golle 1-0 öne geçti.

Milli Takımımızda Uğurcan Çakır 33. dakikada sakatlanarak yerini Altay Bayındır'a bıraktı. Aynı dakikada Yusuf Yazıcı da Abdülkadir Ömür'ün yerine oyuna dahil oldu.

Müsabakanın ilk yarısı Galler'in 1-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarıda daha etkili bir oyun ortaya koyan Millilerimiz, 69. dakikada Kenan Yıldız'ın Benjamin Davies tarafından ceza sahası içerisinde düşürülmesinin ardından penaltı kazandı.

Penaltıda topun başına geçen Yusuf Yazıcı, kaleciyi terse yatırarak ağları sarstı ve skora denge getirdi.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve karşılaşma 1-1 sona erdi.

Türkiye bu sonucun ardından puanını 17'ye yükselterek grubu lider bitirdi. Galler ise 12 puanla grubu 3. sırada tamamladı.

Ay-yıldızlılar EURO 2024 kura çekimine 2. sıradan girecek.

 

Maçtan notlar

UEFA 2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) Elemeleri D Grubu sekizinci ve son haftasında Galler ile deplasmanda karşılaşan A Milli Futbol Takımı'nda teknik direktör Vincenzo Montella, Almanya ile oynanan hazırlık maçına göre ilk 11'de 8 değişiklik yaptı.

İtalyan teknik adam, Almanya karşısında ilk 11'de görevlendirdiği Altay Bayındır, Zeki Çelik, Ozan Kabak, Emre Akbaba, Kaan Ayhan, Yusuf Yazıcı, İrfan Can Kahveci ve Kenan Yıldız'ın yerine Galler karşısında Uğurcan Çakır, Samet Akaydın, Cenk Özkacar, Salih Özcan, Yusuf Sarı, Abdülkadir Ömür, Kerem Aktürkoğlu ve Barış Alper Yılmaz'ı ilk 11'de sahaya sürdü.

Ay-yıldızlı ekip, Galler karşısında sahaya Uğurcan Çakır, Ferdi Kadıoğlu, Samet Akaydın, Abdülkerim Bardakcı, Cenk Özkacar, İsmail Yüksek, Salih Özcan, Yusuf Sarı, Abdülkadir Ömür, Kerem Aktürkoğlu ve Barış Alper Yılmaz ilk 11'iyle çıktı.

Milli takımda Mert Günok, Altay Bayındır, Zeki Çelik, Çağlar Söyüncü, Berat Özdemir, İrfan Can Kahveci, Yusuf Yazıcı, Eren Elmalı, Ozan Kabak, Berkan Kutlu, Kenan Yıldız ve Kaan Ayhan, yedekler arasında yer aldı.

Aday kadroda bulunan Ertaç Özbir, Rıdvan Yılmaz ve Bertuğ Yıldırım ise maç kadrosunda yer almadı.

Türk taraftarlar milli takımı yalnız bırakmadı

Galler ile deplasmanda oynanan karşılaşmada Türk taraftarlar da tribündeki yerini aldı.

Avrupa'nın farklı ülkelerinden gelen Türk taraftarlar, Cardiff City Stadı'nda kendilerine ayrılan yerden ay-yıldızlı ekibe destek verdi. Bazı Türk taraftarların Galli taraftarların arasında da karşılaşmayı izlediği görüldü.

Kapasitesi 33 bin kişilik olan Cardiff City Stadı'nın tamamına yakını doldu.

Galler'de 3 değişiklik

Galler Milli Takımı, son oynadığı Ermenistan maçına göre ilk 11'inde 3 değişikliğe gitti.

Galler Milli Takımı Teknik Direktörü Rob Page, Moore, Brooks ve cezalı Mepham'ın yerine Lockyer, Broadhead ve Johnson'ı ilk 11'de sahaya sürdü.

 

0 Yorum

Yorum Yap