• Samsun
  • Son Güncelleme 14:30
Dünya Şampiyonu Milli Güreşçi Finlandiya’ya Hazırlanıyor Görseli
SPOR

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Ürdün'de düzenlenen U20 Dünya Güreş Şampiyonası’nda Dünya Şampiyonu olan Samsun Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü sporcusu Alperen Berber, Samsun Romatem Hastanesi’ni ziyaret etti. 23-29 Ekim tarihlerinde Finlandiya’nın Tampere şehrinde düzenlenecek U23 Dünya Güreş Şampiyonası’na katılacak Berber, şehre altın madalyayla dönmek için çalışmalara başlayacağını söyledi.

Dünya Şampiyonu milli güreşçi Alperen Berber, Samsun Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Amatör Branşlar Alt Yapı Koordinatörü Tolga Doğan ve Gençlik ve Spor Ayvacık İlçe Müdürü ve 22 yıllık güreş antrenörü babası Mustafa Berber ile birlikte Samsun Romatem Hastanesi’ne ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarette yönetim kurulu başkanı Uzman Dr. Orhan Akdeniz ile bir araya gelen milli sporcu, kendisine desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Ürdün’de yapılan U0 Dünya Güreş Şampiyonası'nda altın madalya kazanarak 82 kiloda dünya şampiyonu olan güreşçi Berber, “Milli takım antrenörüm büyükler Avrupa 3.sü Fatih Üçüncü öncülüğünde çok sıkı çalıştım. Yaklaşık 1 ay form tutma idmanı yaptık. Haftanın 6 günümüz günde sabah ve akşam çift antrenmanla geçti. Sosyal yaşantıma ara verip şampiyonaya odaklandım. Çok zorlu ve bunaltıcı bir süreçti ama çok şükür başardık. Neticesini bayrağımızı göndere çektirip İstiklal Marşı’mızı okutarak aldık. Türkiye’yi ve Samsun’u temsil ettiğim için çok mutlu ve gururluyum. Dünya Şampiyonluğu’nu şehrime getirmenin de ayrı gururunu yaşıyorum. Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne ve Samsun Romatem Hastanesi’ne çok teşekkür ederim. Sakatlandığımda beni tedavi etmişlerdi. Bugün de hem verdikleri destekten dolayı teşekkür etmeye hem de tedavi olmaya geldim.” diye konuştu.

Ekim ayında yapılacak U23 Dünya Güreş Şampiyonası’nda ter dökeceğini dile getiren milli sporcu Alperen Berber, “Burada da şampiyon olmayı hedefliyorum. Bunun için de 10 günlük tatildeyim. Bu süreci tedavi olarak sürdüreceğim. Ardından da yeniden antrenmanlara başlayacağız. 20 günlük yoğun bir idman dönemimiz olacak. Benim en büyük avantajım babamın antrenör olmasıdır. Güreşi bana aşılayan babamdır. Fatih hocam da babamın öğrencisidir. O da kendi tecrübelerini aktararak çok yardımcı oluyor. Daha sonra da sezona hazırlanıp büyükler kategorisinde Dünya ve Avrupa şampiyonasında ülkemi ve şehrimi temsil edip altın madalya kazanmayı istiyorum. Sonra da nasip olursa olimpiyatlara gitmeyi planlıyorum.” şeklinde konuştu.

Samsun Romatem Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Uzman Dr. Orhan Akdeniz ise, milli güreşçinin başarısının kendilerini çok mutlu ettiğini belirterek, “Alperen kardeşimi, Dünya Şampiyonu başarısından dolayı tebrik ediyorum. Türk Bayrağımızı göndere çektirerek bizi onurlandırdı. Türkiye halkını sevince boğdu. Kendisine teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyoruz. Ona yardımcı olup destekleyen başta ailesi olmak üzere büyükşehir belediyesini de kutluyorum. Yetenekli gençlerimizin desteklenmesi lazım ki ülkemiz her alanda muasır medeniyetler seviyesine ulaşabilsin. Biz de Alperen’e ve belediyemizin sporcularına sağlık ve beslenme anlamında yardımcı oluyoruz. Bizim de bu çorbada tuzumuz olmasını arzu ediyoruz. Elimizden geldiğince ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Aldığı bu başarı, önümüzdeki şampiyonada da başarılı olacağının göstergesidir. Hep beraber çalışıp onu şampiyonaya hazırlayacağız. Dolayısıyla hastane olarak sporun ve sporcunun her zaman yanındayız. İnşallah bütün gençlerimiz Alperen gibi spora gönül verip başarılı olur.” İfadelerini kullandı.

0 Yorum

Yorum Yap