• Samsun
  • Son Güncelleme 07:24
Başkan Demir : Samsunspor bir kısım insanların düşüncelerine alet edilemez Görseli
SPOR

Samsunspor Kongresi’nde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Divan Kurulu tarafından hazırlanan faaliyet raporunu eleştirdi. Başkan Demir, “Samsunspor asla bir kısım insanların duygu ve düşüncelerine alet edilemez” dedi.

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Samsunspor Kongresi’nde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Divan Kurulu tarafından hazırlanan faaliyet raporunu eleştirdi.

Samsunspor Kulübü Derneği Olağan Genel Kurulu’na katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Başkan Yüksel Yıldırım ve yeni yönetimine 2021-2022 sezonu öncesi başarılar diledi. 2022 yılı baharında Samsunspor’un Süper Lige çıkacağına inandığını belirten Başkan Demir, kongrede yaptığı konuşmada şunları söyledi:

Samsunspor Samsun'un en önemli markası

“Samsunspor sadece Samsun’un değil Türkiye’nin en seçkin, en itibarlı geçmişiyle, bugünüyle ve geleceği ile birlikte şehrimizin en önemli markası. Samsun şehri bölgenin merkezi. Sporun hemen hemen her alanda her dalında başarılı olan, potansiyeli olan sporla ilgili yarışma noktasında özellikle profesyonel kulüpler noktasında da potansiyeli Türkiye’de en yüksek olan şehirlerden. Faaliyet raporu okunurken özellikle U19’un açık ara şampiyon olması, U15-U16’nın turnuvadan şampiyon olarak dönmesi bunun bir ispatı. Belediye olarak özellikle üzerinde durduğumuz Anakent Spor Kulübümüzü aktif hale getirdik. Şuanda 500’ün üzerinde Samsunspor’a da orada futbolcu yetiştirecek bir organizasyonu güçlü ve etkin bir şekilde devam ettiriyoruz.”


Altyapıdan yetişecek sporcularla başarı yakalanacağını dile getiren Başkan Mustafa Demir, “Altyapıdan A takıma ne kadar futbolcu ne kadar basketçi çıkarırsak o kadar başarılı olur. Hayatın her alanında böyledir, taşıma suyu ile değirmen dönmüyor. Biz inanıyoruz ki bu şehrin çocukları mesela birinci ligde süper ligde gerekli emek verildiğinde gerekli çalışma yapıldığında ki geçmişte Samsunspor’da da bunun örneklerini yaşandı. Bugün hangi takıma bakarsanız bakın aynı yöntemi işlediğini görüyoruz. Bunu bir kere daha hatırlatmakta fayda görüyorum” ifadelerini kullandı.

Samsunspor için ne gerekiyorsa yapıyoruz

2022’nin baharında Samsunspor’un Süper Lige çıkması noktasında büyük bir gayretin olduğunu söyleyen Büyükşehir Başkan Demir, “Bizde Büyükşehir Belediye yönetimi olarak 20 yıldır siyasette ben Samsun’a hizmet ediyorum. Samsunspor ile ilgili yapabilecek olduğumuz neyse geçmişte yapılmıştır, geçen sene de yaptık bundan sonra da yapma noktasındayız. Ama lakin bir Büyükşehir Belediyesinin yapabilecek olduğunun fazlası istendiğinde orada yokuz. Bunu biz sayın başkanla, dernek başkanımızla yönetimle her zaman konuşuyoruz. Arkadaşlar bu gibi spor organizasyonlarının bir kısım şehirlerde bakın özellikle yerel ve genel siyasete alet edilmemesine özellikle dernek yöneticilerinin, kulüp yöneticilerinin azami dikkat etmesi gerekiyor. Burası çok önemli. İşin gereğini yapma noktasında geleceğe yürüme noktasındayız. Samsun bu konuda Elhamdülillah hiçbir eksiği yok. Bundan sonra da olmaz. Olmayacaktır da” diye konuştu.



Divan Kurulu tarafından hazırlanan faaliyet raporu içerisinde kendisine ve Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik eleştirilere de yanıt veren Başkan Demir şunları söyledi:
“Samsunspor Süper Lige kimin zamanında çıktı. Erkut Tutu yönetimindeki insanlar burada, niye ifade etmiyorsunuz. Niye konuşmuyorsunuz. Divan Kurulu’nun hazırladığı bu faaliyet raporunu kabul etmiyoruz. Bu şekilde hareket etmekle Samsunspor’a hizmet etmiyorsunuz. Divan Kurulu Başkanı Sadi Subaşı’na durumu anlattık. Samsunspor asla bir kısım insanların duygu ve düşüncelerine alet edilemez.

Samsunspor’un 20 Ocak 1989 yılında hayatını kaybeden futbol şehitleri için anıt kaç yıldır yapılmıyordu. Biz bunu Millet Bahçesi içerisine yaptık. Bir teşekkür beklemiyoruz, bunu desinler diye yapmadık. Sorumluluğumuz onu gerektirdiği için yaptık. Çiğ yemedik ki karnımız ağrısınız. Samsunspor Erkut Tutu döneminde Süper Lige çıktığında ne yaptığımızı, nasıl yaptığımızı çıkıp anlatsınlar. Biz yaptığımızı anlatmayız, biz yaparız. Elimizden geleni yaparız.”

0 Yorum

Yorum Yap