• Samsun
  • Son Güncelleme 02:10
Amatör Ligler ne zaman başlayacak ? Özbulut açıkladı... Görseli
SPOR

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!


Amatör liglerle alakalı TFF İl Temsicisi Hasan Özbulut, Samsun Şehir Gazetesi'ne özel açıklamalarda bulundu.


TFF İl Temsilcisi Hasan Özbulut, 2021-2022 amatör sezonunun başlayacağı tarih hakkında açıklamalarda bulundu. Hasan Özbulut, futbolseverlerin merakla beklediği Süper Amatör ve U16 Liglerinin 16-17 Ekim tarihlerinde başlatmayı planladıklarını söyledi. 


Amatör lig 2 gruba ayrılacak

Pandemi nedeniyle liglere verilen arada büyük bir özlem oluştuğunu ifade eden Özbulut, "Süper Amatör Lig şehrimizin marka değeri olan önemli liglerimizden biri. Sağlıklı bir şekilde yeni sezona başlamak için hazırlıklarımızı gerçekleştiriyoruz. TFF'nin belirlediği bazı statüler gereği ligler mecburen 10 takımlı olacak. Bizim Süper Amatör Ligimizde 13 takım bulunuyor, burayı 2 grup şeklinde 6-7 takımlı hale getireceğiz" dedi. 

 
31 Aralık'ta tamamlanacak

Özbulut, "Çift devreli ve deplasmanlı olarak oynanacak amatör ligleri 31 Aralık'ta tamamlamayı düşünüyoruz. Her iki grupta ilk 3 sırada yer alan takımlar kendi aralarında çift devreli play-off müsabakaları oynayacak. Amatör liglerde son sırayı alacak 2 takım ise bir alt lige düşecek" dedi.


Büyük özlem var

Amatör liglere büyük bir özlemin olduğunu dile getiren Hasan Özbulut, "Daha önce gayri resmi olarak oynattığımız 'Küçük Dev Adamlar' ligine 114 takımdan 2280 sporcu katıldı. Burada sporcularımızı, antrenörlerimizin ve ailelerin ne kadar özlemi olduğunu gördük. Bir an önce bizde sağlıklı günlerde tüm liglerimizin startını vermek istiyoruz" diye konuştu. 

0 Yorum

Yorum Yap