SON DAKİKA HABERLERİ
  • Samsun
  • Son Güncelleme 07:05
ALPEREN BERBER AVRUPA ŞAMPİYONU OLDU Görseli
SPOR

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Samsunlu Milli Güreşçi Alperen Berber, finalde bireysel sporcu Islam Ismailovich Aliev'le altın madalya mücadelesi verdi.

 

Rakibini 4-3 mağlup eden Alperen Berber 82 Kg’da Avrupa Güreş Şampiyonu oldu.

 

Romanya’nın Bükreş kentinde düzenlenen Büyükler Avrupa Şampiyonası'nda 82 Kg’da ülkemizi temsil eden Samsunlu Milli Güreşçi Alperen Berber ilk kez mayo giydiği büyüklerde Avrupa Şampiyonu olmayı başardı.

 

Müsabaka sonrası ilk tebrik Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’tan geldi. Bakan Bak “Senin gibi genç bir pehlivanın minderde olmasından mutluluk Türk milleti olarak mutluluk duyuyoruz. Çok güzel mücadele ettin. Seni canı gönülden tebrik ediyorum. Üzerinde emeği olan herkese teşekkür ediyorum. Kavak Eğitim Merkezi’ne ve Samsun Büyükşehir Belediyemize, kulübümüze de teşekkür ediyorum” dedi.

 

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ise müsabakanın ardından Avrupa Şampiyonu olan sporcusu Alperen Berber ile ilgili “Milli Güreşçimiz Alperen Berber, Ülkemizin ve Samsunumuzun gururu olmaya devam ediyor. Müsabakasını tüm Türk halkı gibi heyecanla takip ettim. Her geçen gün başarılarına bir başarı daha ekleyen Samsun’un evladı, Milli Sporcumuz Alperen Berber’i tebrik ediyorum ve başarılarının devamını diliyorum” dedi.

 

Samsun Büyükşehir Belediye Spor Kulübü sporcusu 18 yaşındaki genç Dünya Şampiyonu Alperen Berber başarılarına büyüklerde Avrupa Şampiyonluğunu da ekledi.

0 Yorum

Yorum Yap