• Samsun
  • Son Güncelleme 04:08
Başkan Demir : Verimliliği 3 kat artırdık Görseli
SİYASET

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, SBB TV YouTube canlı yayınında yapılan yatırımların önemine değindi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, SBB TV’de yayınlanan “Hedeflerimiz Yolunda” programının konuğu oldu. Ümit Ceylan’ın hazırlayıp sunduğu programda özellikle yol ve altyapı çalışmaları değerlendirildi.

271 mahallenin su sorunu çözüldü

Bir saati aşkın süren ve ilgiyle izlenen programda Başkan Mustafa Demir, 2.5 yılda yaptıkları çalışmalara değindi. Samsun’un her geçen yıl artan nüfusuna vurgu yaparak, “Göreve geldiğimizde ilk yaptığımız çalışmalardan biri sorunları tespit etmekti. Ekibimizle birlikte tespit, inceleme ve çalışmayı başlattık. 271 mahallenin su sorununu geçen 2.5 yılda çözdük. Kalan 130 mahallede çalışmalar devam ediyor. 2023 yılı sonu itibariyle mahallerimizin tamamında su sorununu çözmüş olacağız” dedi.

Mustafa Demir

Belediye kendi imkanlarıyla yol yapıp 3 kat verim sağlıyor

Yol çalışmalarının tamamını kendi imkanlarıyla gerçekleştirdiklerini ifade eden Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, 5 bin 200 kilometre yol ağındaki çalışmaların 3 bin 500 kilometrelik kısmının tamamlandığını ifade etti. “Çalışmaları kendi ekiplerimizle yürütüyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak gerekli malzemeyi de kendimiz üretiyoruz. Belediye kendi imkanlarıyla yaptığı çalışmada ihale sistemine oranla 3 kat verimlilik sağlıyor. Yapılan yolları ihale etseydik bize maliyeti 4.5 milyar TL olacaktı. Ancak biz kendi imkanlarımızla gerçekleştirdiğimiz için bunun bize maliyeti 1.5 milyar TL” ifadelerini kullandı.

 Görseli Samsun’un hedefi ‘Karbon nötr şehir’ olmak

Su sorunu da düşük maliyetle çözülüyor

Çalışmaları incelemek ve vatandaşlarla buluşmak için mahalleleri ziyaret ettiğini söyleyen Başkan Mustafa Demir vatandaşlardan gelen geri dönüşümün kendilerini mutlu ettiğini dile getirdi. “Şehir şebeke sistemindeki asbestli boruların değişimi içinde harekete geçtik. Bu yıl Bafra, Çarşamba ve Terme için çalışmaları başlattık. Hedefimiz tamamını değişmek. Üstelik bu borular çok dayanıklı da değil. Bizim amacımız vatandaşa en sağlıklı hizmeti sunmak” diye konuştu.

0 Yorum

Yorum Yap