• Samsun
  • Son Güncelleme 03:10
Sülünler yumurtadan çıkmaya başladı Görseli
SAMSUN

Gelemen Sülün Üretme İstasyonu’nda 2021 yılının ilk sülünleri yumurtadan çıktı.

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Samsun’da yaban hayatında sülün varlığının artırılması amacıyla kurulan Gelemen Sülün Üretme İstasyonu’nda bu yıl 15 bin sülün üretilmesi hedeflenirken yavru sülünlerin yumurtalardan çıkmaya başladığı belirtildi. 
Samsun’da Tarım ve Orman Bakanlığı Samsun 11’inci Bölge Müdürlüğü tarafından yaban hayatında sülün varlığının artırılması için gerçekleştirilen çalışmalar devam ediyor. Bu kapsamda 1969 yılında kurulan Gelemen Sülün Üretme İstasyonu’nda gerçekleştirilen çalışmalar sürdürülüyor. 

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nün (DKMP) doğal hayatın desteklenmesi amacıyla yürüttüğü ‘Kanatlı Üretimi ve Tabiata Yerleştirilmesi Programı’ doğrultusunda 2021 yılında Gelemen Sülün Üretme İstasyonu’nda üretilecek 15 bin sülünün yaban hayatını bırakılacağı belirtildi. Üretim tesisinde doğaya salınacak sülünler yumurtalarından çıkmaya başladı. Sülünlerin bu yıl Karadeniz Bölgesi’nin kıyı şeridindeki illerde yaban hayatına bırakılacağı belirtildi. 

800 bini keklik ve 400 bini de sülün olmak üzere 1 milyonun üzerinde kanatlıyı tabiatla buluşturdu.
Öte yandan Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce son 19 yılda tabiatı desteklemek ve biyolojik çeşitliliği korumak amacıyla yaklaşık 800 bini keklik ve 400 bini de sülün olmak üzere toplam 1 milyon 200 bin kanatlının doğaya bırakıldığı ifade edildi.

0 Yorum

Yorum Yap