• Samsun
  • Son Güncelleme 18:04
Sosyal medya bağımlılığına karşı uçurtma uçurdular Görseli
SAMSUN

Samsun’un Bafra ilçesinde sosyal medya bağımlığının önüne geçmek amacıyla "Bağımlı olma özgür ol" sloganıyla uçurtma şenliği düzenlendi.

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Bafra Sosyal Hizmetler Merkezince Kızılırmak Sedde Parkı'nda "Bağımlı olma özgür ol" sloganıyla uçurtma şenliği düzenlendi. Etkinliğe aileleriyle katılan çocuklar uçurtma uçurup, gönüllerince eğlenme fırsatı buldu.

Etkinliğe katılan Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, burada yaptığı konuşmada Kovid-19 salgını sürecinde çocuklarda aşırıcı derecede sosyal medya bağımlılığı oluştuğunu fark ettiklerini söyleyerek “Artan sosyal medya bağımlığının önüne geçmek, dijital bağımlılığa dikkati çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla uçurtmalarımızı gökyüzünde dalgalandırdık. Çocuklarımızı doğa ile insanlarla ve akranlarıyla bir araya getirmek adına bu etkinlik düzenlendi. Ben de bu etkinliğe katılmaktan, çocuklar gibi uçurtma uçurtmaktan son derece mutlu oldum" diye konuştu.

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç ise gökyüzünde uçurtmalarla çok güzel bir görüntü oluştuğunu söyleyerek “Bu etkinlik çocuklarımızın dijital ortamlardan uzaklaşması için vesile oldu. Bu vesileyle çocuklarımız belki eski oyunlara, oyuncaklara, dijital olmayan şeylere yönelir ve dijital bağımlılıklardan kurtulurlar diye ümit ediyoruz" dedi.



'Sosyal medyadan uzak güzel bir gündü'

Etkinliğe kızıyla birlikte katılan Muradiye Çal, “Çocuklarımız açısında da çok güzel. En azından sosyal medyadan uzak güzel bir gündü. Çocuklarımız adına Kaymakamımıza ve Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

Uçurtma uçurduğu için çok mutlu olduğunu belirten Sudenaz Koç ise “Bugünkü etkinlik çok iyi geldi bana. Hiç uçurtma uçurtmamıştım. Telefonun başında evde oturmaktansa burada olmak çok daha iyiydi. Çok güzel bir gündü, havada uçurtmalar çok güzel görünüyor" dedi.

0 Yorum

Yorum Yap