• Samsun
  • Son Güncelleme 02:35
Şoförlere Teknik Eğitim Verildi Görseli
SAMSUN

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nde altyapı çalışmalarında kullanılmak üzere satın alınan 45 adet yeni kamyonla ilgili şoförlere eğitim semineri düzenledi. Seminerde kamyon firmasının eğitim uzmanları, araçların kapasiteleri ve teknik özellikleriyle ilgili bilgilendirme yaptı. Şoförler, edindikleri bilgileri uygulamalı sürüş eğitimiyle pekiştirdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, araçların doğru ve verimli kullanılarak, yakıt, servis ve yedek parça giderlerinde tasarruf sağlamayı hedeflediklerini söyledi.

İlçelerin yol ve içme suyu sorunlarını çözen Samsun Büyükşehir Belediyesi, bu yılın programına alınan kırsal mahallelerdeki altyapı yatırımlarına hız verdi. Bunun için ağır vasıta araç filosunu güçlendiren Büyükşehir Belediyesi, Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet vermek üzere 45 adet kamyon satın aldı.

Kamyonların teslimat ve hizmete alınma lansmanı öncesinde Büyükşehir Belediyesi, şoförlere eğitim verdi. Makine İkmal ve Onarım Dairesi Başkanlığı’nın Derebahçe şantiyesinde yapılan iki günlük seminere 60 kamyon şoförü katıldı. Kamyonların alındığı firmanın uzmanları tarafından verilen eğitimde araçlar tanıtıldı. Kamyonların doğru ve ekonomik sürüş teknikleriyle kullanılmasında dikkat edilecek hususları sunumlarla anlatan uzmanlar, motor freni ve Euro 6 teknolojisiyle ilgili bilgilendirmenin ardından şoförleri uygulamalı güvenli sürüş eğitimine çıkardı.

Trafik güvenliği bilincinin de artırıldığı eğitimlerle ilgili Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, araçların doğru ve verimli kullanılarak, yakıt, servis ve yedek parça giderlerinde tasarruf sağlamayı hedeflediklerini söyledi. Başkan Demir, “Belediyemizin araç filosunu hem yeniliyor hem de güçlendiriyoruz. Şehrimizin altyapı yatırımlarını hızlandırmak için 45 adet yeni kamyon aldık. Bunlar güçlü motorlu kamyonlar. Yeni araçlarımızı hizmete sunmadan önce şoförlerimizi teknik, teorik ve güvenli sürüş eğitimine tabi tuttuk” diye konuştu.

xxx

0 Yorum

Yorum Yap