• Samsun
  • Son Güncelleme 16:24
Samsunlular bu kafeyi çok sevdi Görseli
SAMSUN

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin kentin zengin, sosyal ve kültürel dokusuna renk katmak amacıyla hizmete sunduğu Rasathane Kitap Kafe vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Bu proje kitap okuma, sohbete etme ve kahve içmenin deneyimini bir araya getirerek şehrimizin kültürel yaşamına yeni bir soluk getirdi” dedi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından 100. Yıl Bulvarı’nda Rasathane Camisi’nin yan tarafında 416 metrekarelik alana inşa edilen ve 4 ay önce hizmet vermeye başlayan Rasathane Kitap Kafe’yi her gün onlarca kişi ziyaret ediyor.

2 katlı ahşap mimarisi ile benzersiz bir atmosferi içinde barındıran Rasathane Kitap Kafe 7’den 70’e her vatandaşa hizmet veriyor. Edebi eserlerin bulunduğu geniş bir kitap koleksiyonuna sahip olan Kitap Kafe, kahve tutkunları için özel olarak seçilmiş kahve çeşitlerinin yanı sıra gelenlere lezzetli yiyecek tatma imkanı da sunuyor. Öğrenciler alt katında ders çalışıp, kitaplarını okuyabiliyorken üst katında vatandaşlar kendileri için oluşturulmuş nezih alanda sohbetlerini edip keyif kahvelerini yudumlayabiliyor.

 ‘OLUMLU GERİ DÖNÜŞLER ALIYORUZ’

Açıldığı ilk günden itibaren kafenin yoğun ilgi gördüğünü belirten Rasathane Kitap Kafe Sorumlusu Hikmet Keyifli, “Rasathane Kitap Kafe’de haftanın 7 günü vatandaşlarımıza hizmet vermekteyiz.

Kafemiz açıldığı günden bugüne vatandaşlarımız tarafından yoğun ilgi görüyor. Gelenler burada böyle bir kafe olmasından gerçekten çok memnunlar. Vatandaşlarımız bize sosyal medyadan ulaşıyorlar. Oradan görüp gelenler var, tavsiye ile gelenler var. Kendi mahallelerine de böyle kafe yapılmasını talep edenler bile var. Bizlere çok olumlu geri dönüşler oluyor” diye konuştu.



‘ŞEHRİN SOSYAL YAŞAMINA YENİ BİR SOLUK GETİRDİ’

Rasathane Kitap Kafe projesi ile kitap okuma alışkanlığını teşvik etmenin yanı sıra vatandaşlara yeni bir sosyal alan sunmayı hedeflediklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Bu proje kitap okuma, sohbete etme ve kahve içmenin deneyimini bir araya getirerek şehrimizin sosyal yaşamına yeni bir soluk getirdi.

Daha önce burada bulunan atıl vaziyetteki binayı yıkıp Rasathane Kitap Kafeyi inşa ettik. Tesisimiz bu bölgeye renk kattı. Kitap ve kahve severler için bir buluşma noktası oldu. Vatandaşlarımızdan da çok güzel geri dönüşler alıyoruz. Bu da bizi çok mutlu ediyor” şeklinde konuştu.

0 Yorum

Yorum Yap