• Samsun
  • Son Güncelleme 02:48

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Samsun Valisi Orhan Tavlı, “Bizler, 'Yarın kıyametin kopacağını bilseniz bile elinizdeki fidanı dikin' düsturuna sahip bir medeniyetin mensuplarıyız. Kültürümüz tüm bitkiler, hayvanlar ve canlılara karşı sevgi ve şefkatle yaklaşmamızı öğütler” dedi.


İlkadım ilçesindeki T Tipi Kapalı Cezaevi yanında bulunan 100. Yıl Cumhuriyet Ormanı'nda 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü etkinliği düzenlendi. Vali Orhan Tavlı ve protokol üyelerinin katıldığı programda binlerce fidan toprakla buluştu. "Geleceğe Nefes, Cumhuriyet'e Nefes" temasıyla birçok kurum ve kuruluşta fidan dikerek çevreye katkı sağladı.



"Kıyametin kopacağını bilseniz bile fidan dikin' düsturuna sahip bir medeniyetin mensuplarıyız"


Etkinlikte konuşan Vali Tavlı, “Farklı tarihlerde gerçekleştirdiğimiz birçok etkinlik ile büyük bir gururla kutladığımız Cumhuriyet’in 100. yılında bugün de Milli Mücadele'nin ilk adımının atıldığı Samsun’da çok önemli bir program için bir aradayız. Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından 'Geleceğe Nefes, Cumhuriyet'e Nefes' temasıyla 81 ilde 2023 lokasyonda milyonlarca fidanın dikileceği 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü’nde milyonlarca fidanı toprakla buluşturacağız. Samsun, sahip olduğu yeşil ormanlarıyla Kuş Cenneti ile meşhur kanyonları ile ırmakları, şelaleleri ile adeta yeryüzünün cenneti olarak yeşil ve mavinin muhteşem uyumla buluştuğu Karadeniz’in incisidir. Bizler, 'Yarın kıyametin kopacağını bilseniz bile elinizdeki fidanı dikin' düsturuna sahip bir medeniyetin mensuplarıyız. Kültürümüz tüm bitkiler, hayvanlar ve canlılara karşı sevgi ve şefkatle yaklaşmamızı öğütler” diye konuştu.



"Ekosistemin korunması için çalışıyoruz"


Etkinlikte konuşan Samsun Orman İşletme Müdürü Menderes Özkolay, “Bu özel senede Kurtuluş Yolu üzerinde 100. Yıl Cumhuriyet Ormanı'nda hep birlikte toprakla fidanlarımızı buluşturduk. Küresel ısınmaya bağlı iklim değişikliğinin artarak büyüyen etkilerini daha derinden hissetmeye başladığımız bu dönemde havanın, suyun, toprağın ve bunların oluşturduğu ekosistemin korunması için çalışıyoruz. Dünya ülkelerinin mücadele verdiği iklim krizine karşı Orman Genel Müdürlüğümüz etkin rol almaktadır” şeklinde konuştu.


Konuşmaların ardından fidanlar dikildi. Fidan dikme etkinliğine ayrıca, Samsun Garnizon Komutanı Gazi Tümgeneral Davut Ala, Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Nihat Soğuk, Samsun Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ahmet Bakçepınar, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

0 Yorum

Yorum Yap