• Samsun
  • Son Güncelleme 00:24
Samsun, akıllı şehir sistemlerini en iyi kullanan şehir olacak Görseli
SAMSUN

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Samsun, akıllı şehir sistemlerini ülkemizde en iyi kullanacak şehir olacak” dedi.

Karadeniz Teknofest’ e ev sahipliği yapacak Samsun’da çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Gençlik kamplarına katılan ortaokul ve lise öğrencileri festival yarışmaları için eğitim alırken, Ondokuzmayıs Üniversitesi de teknoloji atölyeleri kurdu. Atölyelerin açılışını yapan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, roket uçurdu.

Dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST için Samsun’da heyecan artıyor. T3 Vakfı ile kritik öneme sahip kurum ve kuruluşların paydaşlığında düzenlenecek TEKNOFEST’ e hazırlanan Samsun’da 7’den 70’e herkes büyük heyecan içerisinde.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Festivalle ilgili şuan öğrencilerimiz arasında büyük bir heyecan var. Atakum ve Canik’te Bilim Merkezi kuruluyor. Çarşamba, Bafra ve Vezirköprü’de dene-yap atölyeleri kuruluyor. Bu atölyeler çok önemli. Öğrencilerimiz atölyeler sayesinde fikirlerini üreterek hayata geçirmeyi öğrenerek iş hayatına hazır şekilde başlayacak. Gençlik kampındaki öğrencilerin hepsinin çok güzel projeleri var. İnsanlık yararından robotik çalışmalara kadar her konuya hakimler. TEKNOFEST sonrasını hep birlikte görecek, dönüşlerini alacağız” diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesinin teknolojiye ilişkin yatırım ve çalışmalarına da değinen Başkan Demir, “Teknik kapasitemizi artırarak üst düzey teknolojiyi tüm uygulamalarımızda kullanır hale geliyoruz. Samsun, akıllı şehir sistemlerini ülkemizde en iyi kullanacak şehir olacak. Haziran ayına kadar kavşakların tamamı bitecek ve yazılımı devreye alacağız. Şehirdeki tüm trafiği her kavşağı görüp yönetmeye başlayacak” diyerek şunları söyledi:

“Elektrikli otobüslerde dünyada tekiz. Mayıs ayında devreye alıyoruz. Yatırım noktasında Samsun, şuanda Türkiye’nin en iyi lokasyonu. Organize sanayi alanlarımız oluştu. Bunları da düzenlemeye devam ediyoruz. Mekanik otoparklarımızı bitiriyoruz. Her alanda geleceğe emin adımlarla yürüyoruz.’’

 

0 Yorum

Yorum Yap