• Samsun
  • Son Güncelleme 21:44
Samsun 6. İnşaat Fuarı kapılarını ziyaretçilere açtı Görseli
SAMSUN

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Samsun Fuar Merkezi'nde düzenlenen ve 89 firmanın katıldığı Samsun 6. İnşaat Fuarı düzenlenen program ile kapılarını ziyaretçilere açtı.

12-15 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek Samsun 6. İnşaat Fuarı bugün başladı. Samsun Fuar Merkezi'nde düzenlenen ve 89 firmanın katıldığı fuarın açılış programına Vali Zülkif Dağlı, Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Nihat Soğuk, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplu kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Açılış programında konuşma yapan Vali Dağlı, “İnşaat Fuarı’na 89 firmamız katıldı. Önümüzdeki yıllarda bu sayının artacağını düşünüyoruz. İnşaat sektörü çok lokomotif bir sektör. İnşaat, sadece yapımcıyı veya müteahhidi değil 250 civarında sektörü yakından etkileyen, tetikleyen, zincir halinde bunu çalıştıran bir sektör. Ülkemizin olmazsa olmaz en büyük sektörü” diyerek sözlerine şöyle devam etti:



“Yurt dışına açılan çok güzel firmalarımız var. Biz artık dünyada inşaat alanında ne kadar rekabet edebilir olduğumuzu biliyoruz. Rekabette güçlü olduğumuz alanlarda ilerlemeye devam etmek zorundayız. Dar kalıplarda sıkışıp kalmamızın hiçbir anlamı yok. Bir an önce dışarıya açılmak durumundayız. İnşallah yeni ufuklar, imkanlar, ümitler bizi bekliyor olur. Bu manada bu fuardaki sektör temsilcilerimizin bir an önce yurt dışı yatırımlarını biran önce hızlandıralım.”



‘İnşaat fuarına ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz’

Samsun’da böyle bir fuara ev sahipliği yapmaktan gurur duyduklarını dile getiren Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Nihat Soğuk, “İnşaat fuarına ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Şehrimizdeki bütün esnafların da istifade edeceği bir fuar olması hasebiyle biz de Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak bu ve bundan sonraki yapılacak fuarların da şehrimizde sayısının artmasıyla mutlu olacağız. Katılan tüm paydaşların umduklarını bulduğu, istifade etmek isteyenlerin de güzel bir fuarcılık yaşamasını arzu ediyorum” diye konuştu.



Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Süleyman Hızır, konuşmasında inşaat sektörünün, kendisine bağlı pek çok alt sektörün ürettiği mal ve hizmete talep oluşturan bir sektör olduğunu söyleyerek “En temel tabirler yeni yapılan bir evde 150’den fazla meslek kolunu ilgilendiren binlerce parça bulunduğu sonucu elde edilmiştir. Dolayısıyla inşaat sektörünün ülke ekonomisi içinde sahip olduğu önemi, üretim sürecinde bulunduğu sektörlerle olan bağlantıların düzeyi, bu sektörlerin toplam üretim içindeki payı ile değerlendirilmelidir. Doğrudan ve dolaylı olarak sağladığı istihdam oranlarını da bu verilere eklendiğimizde, oluşturduğu katma değeri çok daha iyi anlayabiliyoruz. Lokomotif etkisi bağlamında, inşaat sektörünün büyümenin merkezinde yer aldığını söyleyebiliriz” dedi.

Protokol üyeleri, fuarın açılışının ardından markaları gezerek ürünler hakkında bilgi aldı. Fuarda yapı, inşaat malzemeleri, tesisat, ısıtma, soğutma, havalandırma, doğalgaz teknolojilerine dair tüm yenilikler ve gelişmeler yer alıyor.


 

0 Yorum

Yorum Yap