• Samsun
  • Son Güncelleme 18:10
Roman öğrencilerin devamsızlık sorununu müzikle çözdüler Görseli
SAMSUN

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Samsun’da bulunan Emrullah Efendi Ortaokulu idaresi ve öğretmenleri özellikle sürekli devamsızlık yapan Roman öğrencilerin okula ilgisini artırabilmek için başlattıkları müzik çalışmalarıyla başarı elde etti. Yapılan çalışmalarla okulda sürekli devamsız öğrenci kalmadı. Kurulan ritim grubuyla öğrenciler hem okulu daha çok sevdi hem de aldıkları eğitimle müzikte kendilerini geliştirdi.

Canik ilçesinde bulunan ve Roman vatandaşların ağırlıklı olarak yaşadıkları bölgede yer alan Emrullah Efendi Ortaokulu’nda öğrenciler müzikle okula daha çok bağlandı. Okul idaresi ve öğretmenleri sürekli devamsızlık yapan öğrencilerin okula olan ilgisini artırmak ve devamsızlık problemini giderebilmek için müziği kullandı. Yapılan çeşitli müzik çalışmalarıyla öğrencilerin devamsız sorunu büyük oranda giderildi.



Okulun sürekli devamsız öğrencisi kalmazken Roman öğrencilerin okula olan ilgisi de arttı. Son 4 yıldır ritim grubuyla müzik çalışmalarını sürdüren öğrencilerin ilk hedefleri ise Güzel Sanatlar Lisesi’ne gidebilmek.  Devamsızlık sorununun ortadan kaldırılması için müzikle yapılan çalışmaları anlatan Canik İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Uzunlar, özellikle okul idaresinin ve öğretmenlerin Roman öğrenciler için gayret gösterip özveriyle çalıştıklarını dile getirdi.




‘Sürekli devamsız öğrenci kalmadı’

Emrullah Efendi Ortaokulu’nun bulunduğu bölgenin Roman vatandaşların yoğun olarak yaşadığı bir bölge olduğunu belirten Uzunlar “Okulumuza gelen öğrencilerimizin çoğunluğu Roman öğrencilerimiz. Onları çok seviyoruz, okuyup akademik anlamda da ilerlemelerini istiyoruz. Çocuklarımız çok yetenekliler. Buradaki en büyük eksikliğimiz devamsızlık oranının yüksek olmasıydı. Bu yönde de okul idaremiz, öğretmenlerimiz değişik projeler yaptılar. Bu projelerle beraber burada artık sürekli devamsız öğrencimiz kalmadı. Uzun süreli devamsızlıkları da en aza indirmek için bu tür çalışmalarımızı yürütüyoruz” diyerek sözlerine şöyle devam etti:


Canik İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Uzunlar


‘Ülkemizin en iyi müzisyenleri arasında yer alacaklar’

“İdarecilerimiz, öğretmenlerimiz çok güzel bir ortam oluşturdular. Öğretmenlerimizin heyecanı ve motivasyonu son derece yüksek. Bu da öğrencilerimize de yansıyor. Okulumuzda bu anlamda özellikle devamsızlık oranını azaltma bakımından çok iyi bir duruma geldi. Öğrencilerimiz hem müzikte hem sporda çok yetenekliler. İnşallah ileride ülkemizin en iyi müzisyenleri arasında yer alacaklar. Yapılan çalışmalar öğretmenlerimizin bu işe ne kadar önem verdiklerini gösteriyor, ben buradaki bütün ekibe teşekkür ediyorum.”


Müzik Öğretmeni İlknur Mandıracı

‘Ritme karşı büyük bir yetenekleri var’

Emrullah Efendi Ortaokulu’nda 4 yıldır görev yapan Müzik Öğretmeni İlknur Mandıracı ise “Okulda görev yapmaya başladıktan sonra müzik etkinliklerine devam ediyoruz. Çok yetenekli öğrencilerimiz var. Onları önce Güzel Sanatlar Lisesi’ne ardından üniversiteye hazırlamak. Niyetimiz eğitimli müzisyenler yetiştirmek. Çocuklarımız ritme karşı büyük bir yetenekleri var ama kendi mahallelerde düğünlerinde olduğu kadar devam ediyorlar” diyerek sözlerine şöyle devam etti:




‘Eğitimli müzisyenler olsunlar istiyoruz’

“Okulumuzda bir devamsızlık problemi vardı hem bunu ortadan kaldırmak için hem de eğitimli müzisyenler yetiştirmek için bu çalışmayı yapmaya karar verdik. Bu çalışma ile hem okula olan bağlılıkları artacaktı, hem de onların gelişmeleri açısından iyi olacaktı. Onun için biz sürekli çocuklarımızla birlikte çalışıyoruz. Müzik faaliyetlerimiz hiç bitmiyor, diyebiliriz. Onlar okula geldiklerinde ‘Hangi etkinlik yapılacak’ diye merak ediyorlar. Biz de onların yeteneklerini fark etmelerini, kendilerine olan güvenleri de gelişsin istiyoruz.”



‘Güzel Sanatlar Lisesi’ne gitmek istiyorum’

Ritim grubunda yer alan 8’inci sınıf öğrencisi Abdullah Karatüre ise, “Bizim mahallemizde 3-4 yaşındaki çocuğun eline darbukayı verirler çalmayı öğrenir. Benim ağabeyim keman çalıyordu ben de darbukaya heves ettim ve kendi kendime öğrendim. Daha büyük hedeflerimiz de var inşallah. Güzel Sanatlar Lisesi’ni kazanmak istiyorum. Ardından İstanbul’da müzik yapmak istiyorum. Büyük bir orkestrada darbuka çalmak istiyorum. Okulumda kurulan ritim grubunda yer aldığım için çok mutluyum” dedi.




 

0 Yorum

Yorum Yap