• Samsun
  • Son Güncelleme 22:26
Radyo Programına Konuk Olan Başkan Demir'den Önemli Açıklamalar Görseli
SAMSUN

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Samsun’da İlk: Subaşı Yeraltı Mekanik Otoparkı

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, ‘Radyo Gerçek’te yayınlanan ‘Başkan Konuşuyor’ programının konuğu oldu.

Radyo programında Subaşı Meydanı’nda devam eden çalışmalarla ilgili soruya yanıt veren Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Burada çok elverişsiz bir doku vardı. Eski bir yer altı çarşısı, yeraltına gömülü bir cami vardı. Samsun’un en önemli meydanı olan Subaşı’na yakışmayan bir görüntü söz konusuydu. Bölgede otopark problemini çözmek için ve alanı tarihi kimliğine kavuşturmak için bu projeyi uygulamaya koyduk. Yer altında 147 araç kapasiteli mekanik otopark inşaatı tamamlandı. Ayrıca bu meydan da 2. Abdülhamit Han’ın yaptırdığı çeşme aslına uygun yeniden inşa edilecek. Camimizi de yeniden inşa edeceğiz. Samsun’un simgesi olan bu meydanı tarihi kimliğine kavuşturuyoruz” dedi.

Büyükşehir, Tarım ve Hayvancılık Desteğini 20 Kat Artırdı

Tarım ve hayvancılık konusuna da değinen Başkan Mustafa Demir, tarımın çok önemli olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi:

“Pandemiden sonra kuzeyde savaş var. Gıda maddelerinin üretimin öneminin bir kez daha farkına vardık. Her şey olmadan yaşarsınız ama gıda olmadan yaşayamazsınız. Bu konuda da Samsun, tarımsal ve hayvansal üretimde Türkiye’nin 2.büyük havzası. Biz bununla ilgili de çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığımızı güçlendirdik. Bütçemizi 2-3 yıl öncesinin 10 katı artırdık.”

"Tarımsal üretim noktasında tesis yapılmasına da destek veriyoruz"

Başkan Demir, “Fidan, tohum, gübre desteğinin yanında tarımsal üretim yapacaksa zirai üretim yapacaksa üretim tesisine de destek veriyoruz. Bu konudaki talepleri de bekliyoruz. Tarım bakanlığıyla koordineli çalışıyoruz. İl Tarım Müdürlüğünün çalışmalarına da destek veriyoruz. Samsun meyve sebze ihracatındaki payını giderek artırıyor. Buna belediye olarak katkı sağladığımızı düşünüyorum” ifadesini kullandı.

Büyükşehir'den spora her yıl yüzde 50 daha fazla destek

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir katıldığı program da spora verdikleri desteklerin giderek artacağını da duyurdu. Başkan Mustafa Demir, “Spora verdiğimi destek sosyal belediyeciliğimizin bam başka yönü. Gençlerimizi sağlıklı kılma noktasında çok önemli çalışmalara imza atıyoruz. 2000’e yakın belediyenin kendi spor kulübünde hizmet verdiği sporcu var. 60 milli sporcumuz var. Bunun dışında amatör spor kulüplerine destek veriyoruz. Ferdi sporcuları destekliyoruz. Spora verdiğimizde desteği her yıl yüzde 50 artırarak sürdüreceğiz” dedi.

0 Yorum

Yorum Yap