• Samsun
  • Son Güncelleme 04:22
Muhtar seçildi, hayatı değişti Görseli
SAMSUN

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

 

Samsun’un Ayvacık ilçesinde 2019 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde 7 rakibine karşı zafer kazanarak Orhangazi Mahalle Muhtarı olarak seçilen 1 metre 34 santimetre boyundaki Osman Seven, yaşadığı özgüven eksikliğinin sona erdiğini söyledi. Seven, “Seçim döneminde ‘Yapamazsın’ diyenler şimdi ‘Seni destekliyoruz’ diyorlar. Vazgeçmeyin, sabırlı olun” dedi.

Samsun'un Ayvacık ilçesinde 2019 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde Orhangazi Mahalle Muhtarlığı için 8 aday yarıştı. 864 seçmeni bulunan mahallede 1 metre 34 santimetre boyundaki Osman Seven (27) de aday oldu. Seçimleri 225 oy alan Seven

 kazandı. Mahallesi için çalışan Seven, Covid-19 pandemisi sürecinde de vatandaşların ihtiyaçlarının giderilmesi ve taleplerinin karşılanması noktasında büyük çaba sarf etti. Muhtar seçilmesinin ardından hayatı değişen Seven, kısa boylu olması nedeniyle yaşadığı özgüven eksikliğinin muhtar seçilmesinin ardından sonra erdiğini söyledi.



‘Yapamazsın diyenler şimdi Seni destekliyoruz diyor’

Seven, yakınlarının kendisine muhtarlık konusunda çok güvendiğini onların desteği ile bu yola girdiğini söyleyerek “Muhtar seçildikten sonra gece gündüz her zaman vatandaşların yanında olmaya çalışıyorum. Muhtarlık devletle vatandaş arasındaki bir köprü olmak bir bağ kurmak demek. Özellikle zorlu bir pandemi sürecinde vatandaşın yanında olma anlamında muhtarlara büyük görevler düştü. Vatandaşımıza yardımcı olduk, elimizden geleni yapmaya çalıştık. Seçim döneminde bana olan desteğin özellikle yanan bu son süreçte de daha çok arttığı gördüm. Seçim döneminde ‘Yapamazsın’ diyenler şimdi ‘Seni destekliyoruz’ diyorlar ve memnuniyetlerini ifade ediyorlar ” dedi.



‘Kendime olan özgüvenim arttı’

Muhtar seçildikten sonra boyunun kısa olması nedeniyle yaşadığı öz güven sorununu aştığını dile getiren Seven, “Muhtar olduktan sonra insanlarla, kurumlarla daha çok iç içe oluyorsunuz. Bu da ister istemez özgüven anlamında size olumlu katkı veriyor. Benimde olumlu anlamda değişimime neden oldu. Kendime olan özgüvenim arttı. Boyum nedeniyle önceden toplumdan çekiyordum, sosyal ortamlara çok katılmıyordum. Muhtarlık döneminde bana olan destekle birlikte daha aktif oldum. Kendimdeki potansiyelin farkına vardım” şeklinde konuştu.



‘Vazgeçmeyin’

Kendisi gibi benzer durumlar nedeniyle kendine güvenmeyen ya da bir şeyler yapmak için ilk adımı atmaya cesareti olmayanlara seslenen Seven, “İnsanlara mücadeleden vazgeçmemelerini söylerim. Güzel şeyler sabırla olur. O sabrı gösterdikten sonra Allah sizin önünüze seriyor. Cesaret çok önemli vazgeçmemek lazım. Bir hedef belirleyip o hedef doğrultusunda gitsinler” dedi.



‘Gayretle çalışmaya devam edeceğim’

Seven, Orhangazi Mahallesi'nde yaklaşık bin 500 kişinin yaşadığını belirterek “İlçemizin merkezindeki bir mahallede muhtarlık yapıyorum. Kamu kurumlarımız burada, ticaretin olduğu insan yoğunluğunun sirkülasyonunu olduğu bir yer burası.  Mahallemizin eksiklerinin giderilmesi için bundan sonra da gayretle çalışmaya devam edeceğim” diye konuştu.

 

 

0 Yorum

Yorum Yap