• Samsun
  • Son Güncelleme 21:01
Karadeniz’de sadece Samsun’da avına izin veriliyor Görseli
SAMSUN

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Denizlerde av yasağı 15 Nisan itibariyle başladı. Ancak Karadeniz’de sadece Samsun açıklarında çaça balığı avcılığına devam ediliyor. Balık unu, balık yağı ve balık yemi sanayinde kullanılan çaça balığının avı 15 Mayıs’a kadar sürecek.

Samsun’da av yasağı kapsamında bulunmayan çaça balığı, 15 Mayıs’a kadar avlayabiliyor. Balık unu, balık yağı ve balık yemi sanayinde kullanılan çaça balığı avına Samsun’dan yaklaşık 40 tekne çıkıyor.


Samsun Bölgesi Su Ürünleri Kooperatifler Birliği Başkanı Atıf Malkoç

Samsun Bölgesi Su Ürünleri Kooperatifler Birliği Başkanı Atıf Malkoç, çaça balığı avına Karadeniz’de sadece Samsun’da izin verildiğini belirterek “15 Nisan’da genel av yasağının başlamasıyla birlikte balıkçılarımız ilimizde çaça balığı avına başladı. 15 Mayıs’a kadar çaça avı sürüyor. Bu balık sanayi balığı. Avladığımız balıklar balık unu fabrikalarına, balık çiftliklerine veriliyor. Türkiye çiftlik balığı yetiştiriciliğinde dünyada belirli bir yere geldi. Bunun içinde balıklara yem lazım. Çaça yemediğimiz bir balık ama Karadeniz’in bir balığı. Samsun’da yaklaşık 40 tekne çaça balığı avına çıkıyo. Biz her sene 30 bin ton ile 70 bin ton arasında avlıyoruz. Bizim burada sigortamız o, ona güveniyoruz. Bir ay balıkçılık olursa bir yaz harçlığı alıyoruz. Onun da ayrı bir sezonu var” diye konuştu.

0 Yorum

Yorum Yap