• Samsun
  • Son Güncelleme 18:15
Kadın muhtar azmetti 48 yaşında lise diploması aldı Görseli
SAMSUN

Samsun’un İlkadım İlçesi Selahiye Mahallesi Muhtarı olan Derya Bozkurt, hem çalışma azmi hem de okuma gayreti ile dikkat çekti. 3 dönemdir mahalle muhtarlığı yapan 2 çocuk annesi Bozkurt, 48 yaşında açık liseyi bitirip diploma aldı.

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Samsun’un İlkadım İlçesi Selahiye Mahallesi Muhtarı olan Derya Bozkurt, özellikle mahallesinde sosyal yardımlaşmayı ve dayanışmayı artıran çalışmalarıyla dikkat çekiyor. Bozkurt, bunun yanı sıra okuma azmi ile de takdir topladı. 3 dönemdir mahalle muhtarlığı yapan 2 çocuk annesi Bozkurt, ortaokulu bitirdikten sonra devam etmediği liseyi yıllar sonra okumaya karar verdi. Bunun üzerine 5 yıl önce açık liseye kayıt yaptırdı. Bu yıl da sınavlarını başarıyla tamamlayıp lise diploması almaya hak kazandı. Kendisinin açık liseye başlaması ile birlikte örnek alan mahalledeki birçok kadının da açık liseye kayıt olduğunu belirten Bozkurt, “Okumanın öğrenmenin yaşı yoktur. Bu çok doğru bir cümle. Ben çocukken ortaokulu bitirdim ve polis olmak istiyordum. Babam bana o yıllarda izin vermeyince ben de liseye gitmedim. Ama hep içimde ukde kaldı. Bende bunun üzerine açık liseyi okuyup lise diploması almaya karar verdim. Kaydımı yaptırdım ve derslerimi çalışıp sınavlara girdim. Sonuç olarak bu yıl kısa bir süre önce de diplomamı aldım. Bunu başardığım için çok mutluyum. Gururluyum 48 yaşında, çalışan biri olarak, bir anne olarak bunu başarmak beni çok gururlandırdı” dedi.



‘Mahalledeki Başka Kadınlar Da Açık Liseye Kayıt Yaptırdı’
Muhtar olduktan sonra kendisini geliştirip, eğitimli bir anne olarak devam etmek istediğini söyleyen Bozkurt, “Açık liseye kayıt yaptırmaya karar verdiğimde hem eşim hem çocuklarım, hem yakınlarım bana çok destek oldu. Hatta o dönem benden etkilenip mahallede yaşayan ve açık liseye kayıt yaptıran başka kadınlar da oldu. Onlarda hala okuyorlar ve lise diploması almak için çalışıyorlar.  Onlara da böyle örnek olduğum için çok mutluyum.  Lise diplomasını aldım şimdi hedefim üniversite diploması almak. Seneye üniversiteye giriş sınavına girip üniversite okumak istiyorum” şeklinde konuştu.
Kadınların toplumun her alanında her iş kolunda başarılı olabileceğini söyleyen Bozkurt, “Samsun’da 17 kadın muhtar bulunuyor. Tabi bu sayının daha da artmasını istiyoruz. Kadın aza sayının da artmasını istiyorum. Benim 8 azamdan 4’ü kadın. Ve tüm azalarımla bir ekip olarak mahallemiz için çalışıyoruz. Kadın belediye başkanları, valiler, milletvekilleri olsun sayıları artsın istiyoruz.  Toplumda güzel ve düzgün işlere imza atan biz kadınların hak ettikleri değeri bulmalarını istiyoruz” diye konuştu.



‘Mahalle Kültürünü Yaşatmaya Çalışıyoruz’
7 bin seçmen bulunan ve yaklaşık 20 bin kişinin yaşadığı Selahiye Mahallesi’nde. Mahalle kültürünü yaşatmak için çaba harcadıklarını söyleyen Derya Bozkurt, ne yazık ki kent yalnızlığı diye bir durum var. Biz mahallemizde bunun oluşmaması komşuluğun devam etmesi ve mahalle kültürünün yaşatılması için çaba harcıyoruz. Mahallemizde bu kültürü devam ettiriyoruz” şeklinde konuştu.


 

0 Yorum

Yorum Yap