• Samsun
  • Son Güncelleme 21:55
Kadın başkan öncü oldu, ev hanımları diploma aldı Görseli
SAMSUN

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Samsun’da Çarşamba Ev Hanımları Derneği’nde düzenlenen kurs programlarına katılan kadınlar ayrıca eğitim durumlarına göre açık öğretim ortaokul ve açık öğretim liseye de kayıt yaptırılarak eğitim alıyor. Dernek Başkanı Saniye Şen’in öncülüğünde 9 yılda yaklaşık 500 kadın ortaokul ve lise diploması aldı.

Samsun’da 600 üyesi olan Çarşamba Ev Hanımları Derneği’nde 9 yıldır İŞKUR ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde çeşitli kurslar düzenleniyor. Kurslara katılan ev hanımları ayrıca eğitim durumlarına göre açık öğretim ortaokul ve açık öğretim liseye de yönlendiriliyor. Dernek Başkanı Saniye Şen’in öncülüğünde kayıt yaptıran yaklaşık 500 kadın ortaokul ve lise diploması aldı. Ayrıca meslek edindirme kurslarına katılıp meslek sahibi olan birçok kadın da çalışmaya başladı.


Çarşamba Ev Hanımları Derneği Başkanı Saniye Şen


Meslek edindirme kursları düzenleniyor

Çarşamba Ev Hanımları Derneği Başkanı Saniye Şen, meslek öğrenip kendi ayaklarının üzerinde durmaya çalışan kadınlardan oluşan bir dernek olduklarını söyleyerek “Türkiye’nin şehir ismi alan ilk ev hanımları derneğiyiz. Çoğu ev hanımı evlerinde oturan, sosyal hayata çok karışmayan hanımlardı. Derneğe gelmeleriyle birlikte hayatları değişiyor. Hayata olan bakış açıları farklılaşıyor.

İŞKUR ve Halk Eğitim merkezi işbirliğinde mefruşat, biçki dikiş, aşçılık kursu, gerçekleştiriyoruz. Son olarak Türk yemekleri ile ilgili aşçılık kursu düzenledik. Hanımlarımız burada kursa katılıp farklı yemekleri yapmayı da öğreniyorlar. Yaz-kış kurslarımız devam ediyor. Onlarca kadın buradan kursa katılıp belge aldı. Meslek edindirme kurslarına katılıyor. Meslek öğrenip işe giren kadınlar oldu. Ayrıca ustalık ve usta öğreticilik sertifikaları için Mesleki Eğitim Merkezi'ne yönlendirdğimiz bir çok kadın ustalık ve usta öğreticilik sertifikalarını almış mesleğinde usta olduğunu kanıtlamıştır” diye konuştu.


Düzenlenen aşçılık kursuna katılan kadınlar Türk yemeklerini öğreniyor


Onlarca kadın diploma aldı’

Özellikle derneğe gelen ve kurslara katılan kadınları okumaları için eğitim durumlarına göre açık öğretim ortaokul ve açık öğretim liseye yönlendirdiklerini ifade eden Şen, “Özellikle kadınların diploma almaları konusunda ben ve bütün yönetim kurulu üyelerim çok hassasız ve bu konunun üzerinde özellikle duruyoruz. Gelen kadınlara eğitim durumlarını sorup mutlaka açıktan okumaları gerektiğini söylüyorum. Onları ikna ediyoruz. Açık ortaokula ve açık liseye kayıtları yaptırıyoruz, açıktan okuyorlar. Onlarca kadın böyle ortaokul ve lise diploması aldı. Hatta sonrasında sınava giren ve üniversite okuyan kadınlarımız bile oluyor. Diploma alan çok kişi var böyle. Kendilerine olan güvenleri arttı” şeklinde konuştu.


Düzenlenen aşçılık kursuna katılan kadınlar Türk yemeklerini öğreniyor

 

0 Yorum

Yorum Yap