• Samsun
  • Son Güncelleme 03:29
Hem Daha Sağlıklı Hem De Daha Fit Olmak İster Misiniz? Görseli
SAMSUN

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Beslenme ve Diyet Uzmanı Sedanur Altıparmak, aralıklı oruç olarak bilinen IF (Intermittent Fasting) diyetiyle sağlıklı kilo verilebildiğini belirtti. IF diyetiyle vücudun dinlendirilerek kilo verme sürecinin hızlandırıldığını ifade eden Altıparmak, “Oruç döneminde nasıl ki vücut temizleniyor. IF diyetinde de aç kalınan süre boyunca vücutta depolanan yağlar kullanılıyor. Özellikle 3’üncü haftadan sonra çok iyi sonuçlar alınıyor” dedi.

‘Az öğünle kilo kontrolünün sağlandığı diyet programı’ olarak bilinen aralıklı oruç diyetinde beslenme saatlerinin çok büyük önem taşıdığını dile getiren Sedanur Altıparmak, şunları söyledi: “IF diyeti, 14-10 ya da 16-8 şeklinde yapılabiliyor. Örneğin; 16-8 versiyonunda 8 saat tüketim yapıp, 16 saat boyunca enerji içeren besinlerden herhangi bir şey tüketmiyorsunuz. Sıvı olarak su, çay, kahve, bitki çayı tüketimi serbest. Kişi, bu diyette yemek saatlerini kendisi ayarlayabiliyor.”

 

"Kalan sürede vücudunuz yağ yakıyor"

 

“Kişi, IF diyetinin 16-8 versiyonunu uyguluyorsa gün içinde ilk öğünü 12:00’de, ikinci öğünü 20:00’de yiyebilir. Fakat burada önemli olan yedikleriniz. Bunu kilo kaybetmek isteyen ya da almak isteyen kişiler uygulayabiliyor. Sağlıklı beslenmek için de kilo kontrolü için de tercih edilebilir.”

 

“Kan Değerleri Düzeliyor, Vücut Dinleniyor”

 

IF diyetiyle vücudun dinlendiğini ve temizlendiğini dile getiren Beslenme Ve Diyet Uzmanı Sedanur Altıparmak,  “Vücudumuz dinlenmeye ve temizlenmeye ihtiyaç duyar. IF diyetiyle bu sağlanır. Kişinin karaciğer enzimleri, kan şekeri, kolesterolü, kiloya bağlı tiroid sorunları düzelir.” dedi. Altıparmak, IF diyetiyle beslenmesini yönetmek isteyenlerin beslenme ve diyet uzmanlarından destek almasının da önemli olduğunun altını çizdi. 

0 Yorum

Yorum Yap