• Samsun
  • Son Güncelleme 04:17
Hamsi geçen yıl yasaklandı, bu yıl tezgahları doldurdu Görseli
SAMSUN

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Hamsi avının geçen yıl Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından bir süre yasaklanması bu sezonun bereketli geçmesine neden oldu. Tezgahta diğer balık çeşitleri ile birlikte hamsi de bol miktarda yerini aldı.

1 Eylül’de başlayan yeni av sezonu ile birlikte Karadeniz’de balıkçı tezgahları balıklarla dolarken havaların soğumasıyla birlikte balık satışlarında da hareketlilik yaşanıyor. Özellikle sezon başında hamside yaşanan bolluk ise devam ediyor. Hamsinin dışında istavrit, mezgit ve lüferin de av miktarının oldukça fazla olduğu belirtildi.
Özellikle Kasım ayı ortalarında çokça avlanan hamside bu yıl erken dönemde bolluk yaşanmasını ise bazı balıkçılar geçen sezon uygulanan yasaklara bağladı. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Karadeniz’de avlanan hamsinin avına, yasal avlanabilir boy uzunluğunun altındakilerin oranının artması amacıyla geçen sezon belirli bir süre yasak getirmesinin hamsiyi olumlu etkiledi belirtildi.



‘Geçen sezonki yasak etki etti’

İlkadım ilçesinde balıkçılık yapan Abdürrahim Kırbaş, hamsinin bu yıl beklenen tarihlerden daha önce bolca avlandığını söyleyerek “Hamsinin bu yıl bol olmasını bekliyorduk sezonda zaten öyle başladı. Geçen sezon hamsinin boyu kısa ve inceydi ve bu nedenle bir dönem av yasağı uygulanmıştı. Bu av yasağının hamsi için olumlu etki ettiğini düşünüyorum. Bu yıl ki hamsi bolluğunun nedeni bence geçen sezon bir süre uygulanan bu yasak diyebilirim. Sezon gayet güzel başladı ve güzel de devam ediyor” dedi.



‘Denizde balık bol’

Balıkçılık yapan Sabit Kanca’da yeni av sezonunu güzel başladığını ve bu sezondan yana ümitli olduklarını belirterek “Denizde balıktan yana bir bolluk var. Geçen sene hamsi yoktu bu yıl hamsi bolca var. Vatandaşlarımız bu yıl hem hamsiye hem de diğer balıklara doyacaklar. Kış mevsimiyle birlikte balık tüketiminin de daha da artacağını düşünüyoruz” diye konuştu.


 

0 Yorum

Yorum Yap