• Samsun
  • Son Güncelleme 22:39
Daha estetik, daha kaliteli Görseli
SAMSUN

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Samsun Büyükşehir Belediyesi, yol kaplama çalışmalarının yanında kaldırım yenileme ve düzenleme çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Açılan yeni yollar ve ömrünü tamamlayan mevcut kaldırımlarda yapılan çalışmalar kapsamında son 4 yılda toplam 340 bin 761 metrekare kaldırım döşendi. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Yaptığımız yollarla ulaşım altyapısını daha güçlü hale getirirken kendi ürettiğimiz kaliteli malzemeleri kullanarak gerçekleştirdiğimiz kaldırım çalışmalarıyla yollarımızı daha güvenli ve estetik hale getiriyoruz” dedi.
 

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından şehirdeki kaldırım, tretuvar, yapım, bakım, onarım ve yenileme çalışmaları aralıksız sürüyor. Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından planlanan çalışmaların yanı sıra vatandaşlardan gelen ihbarlar doğrultusunda, belirlenen noktalara anında müdahale ediliyor. Ekipler, güvenli ulaşım ve estetik görünümlü yollar için titiz bir çalışma yürütüyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi tarafından 2023 yılının ilk 11 ayında 112 bin 553 metrekare olmak üzere son 4 yılda toplam 340 bin 761 metrekare kaldırım çalışması yapıldı.2023 yılında vatandaşlardan gelen ihbarlar ve ekiplerin tespitleri doğrultusunda yaklaşık bin 700 noktaya müdahalede bulunuldu.



‘KAPASİTESİNİ EN ÜST DÜZEYDE KULLANAN BİR BELEDİYEYİZ’
Samsun’un ulaşım altyapısının son 4,5 yılda yapılan çalışmalarla çok daha güçlü hale geldiğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Gerek kent merkezinde gerek kırsal bölgelerimizde ömürlük yollar yaptık. Yol kaplama çalışmalarının yanında kaldırım çalışmalarımız da belirlenen noktalarda ve vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda hızla sürüyor. Yeni planlanan güzergahlarda çalışmalar yaparken bir yandan da ömrünü doldurmuş malzemelerin yenileme, onarım çalışmalarını yapıyoruz. Kaldırım çalışmalarımızda kurduğumuz Bordür, Kilit Parke ve Beton Boru Fabrikası’nda ürettiğimiz kilit parke taşı, bordür gibi kendi ürünlerimizi kullanıyoruz. Yine beton santrallerimizden aldığımız harç malzemelerini kullanıyoruz. Bu bizim çok önem verdiğimiz bir konuydu. Kendi imkan ve kabiliyetlerini artıran ve bu kapasitesini en üst düzeyde kullanan bir belediye haline geldik. Yaptığımız yollarla ulaşım altyapısını daha güçlü hale getirirken kendi ürettiğimiz kaliteli malzemeleri kullanarak gerçekleştirdiğimiz kaldırım çalışmalarıyla yollarımızı daha güvenli ve estetik hale getiriyoruz. Bu kapsamda kentimizde daha güvenli ve konforlu ulaşım için tüm ekiplerimizle çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.


‘İHBARLARA ANINDA MÜDAHALE’

Kaldırım yapım, bakım ve yenileme çalışmaları ile ilgili bilgi veren Yol Yapım, Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı Sanat Yapıları Şube Müdürü Salih Bayar, “Kentimizde yeni açılan yollarda, mevcut yolarda yenileme çalışmaları kapsamında kaldırım çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. 19 Mayıs Sanayi Sitesi’ndeki Kutlukent Bulvarı, 19 Mayıs Stadyumu'nun çevresi, Samsun Müzesi’nin ön kısmı, Aydınlık Caddesi, Gökdelenler Bölgesi gibi önemli lokasyonlar başta olmak üzere şehrin dört bir noktasında çalışmalar yaptık, yapmaya devam ediyoruz. Planlı çalışmaların yanı sıra vatandaşlarımızdan gelen anlık ihbarlara da anında müdahalede bulunuyoruz. Çalışmalarımızda yine kendi fabrikamızda üretilen parke ve bordürlerimizi kullanıyoruz. Kentimizde yeni yollarımızı kendi imalatlarımızla yaptığımız kaldırımlarla daha estetik ve modern bir görünüme kavuşturuyoruz” diye konuştu.

 

0 Yorum

Yorum Yap