• Samsun
  • Son Güncelleme 22:56
Çakallı menemeninin ünü Samsun sınırlarını aştı Görseli
SAMSUN

Menemen Türkiye’de son dönemde soğanlı mı soğansız mı yapılır sorusuyla sıkça gündeme gelirken Samsun’un meşhur lezzetlerinden Çakallı menemenin ünü kent sınırlarını aştı.

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Çakallı menemeni Samsun’a özgü olana ve en çok bilinen lezzetlerinin başında geliyor. Samsun'un ünlü lezzetlerinden 'Çakallı menemeni' Samsun-Ankara yolundaki Kavak ilçesi Çakallı mevkiinde bulunan tesislerde bolca yapılıyor. Tarihte kervanların konakladığı bölge olan Çakallı'da menemen yapılan yaklaşık 30 tesis bulunuyor. Bu tesislere günde yaklaşık 2 bin kişi gelerek menemenin tadına bakıyor.



Tek kişilik porsiyonu 25 TL olan Çakallı Menemeni, tereyağı, biber, domates, kaşar peyniri, yumurta sarısı ve baharatlar kullanılarak yaklaşık 15 dakikada pişiriliyor. Samsun-Ankara Karayolu üzerindeki tesislerde yapılan menemen bölgenin istihdamına da önemli katkı sağlıyor.

1950'li yıllarda Samsun-Ankara Karayolu'ndan geçen kamyon şoförlerinin yemek için tercih ettikleri Çakalı menemeninin ünü son dönemde sosyal medyanın da etkisiyle hızla yayıldı. Samsun'dan ve il dışından birçok kişi menemen yemek için Çakallı'ya geliyor.

0 Yorum

Yorum Yap