• Samsun
  • Son Güncelleme 00:21
Başkan Demir: Çok kaliteli bir Kamu Kampüsünü şehrimize kazandıracağız Görseli
SAMSUN

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Samsun Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısında konuşan Başkan Mustafa Demir, “Kamu Kampüsü ile ilgili çalışmamızı başlattık. Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yanındaki yer Sağlık Bakanlığı'na tahsisliydi. Bakanlık da bize tahsis etti. Valilik idari birimleri olacak. Enfes bir kültür merkezini inşa edeceğiz. Bir de belediyenin tüm birimleri orada olacak. Çok kaliteli bir Kamu Kampüsü şehrimize kazandırmış olacağız” dedi.
 

Samsun Büyükşehir Belediyesi Eylül aolağan kapanış toplantısı Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis Toplantısı’nda 42 gündem maddesi görüşüldü.


Toplantının açılış bölümünde konuşma yapan Başkan Demir, "Merkez OSB'den yaklaşık 1.1 milyarlık ve 16 bin kişi istihdam garantili yatırım teklifi tahsis kararı alındı. Süreç artık start almış oluyor. Sayın Valimize, TSO Başkanımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. Eski Ticaret Bakanı, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve Samsun Milletvekilimiz Mehmet Muş’a, genel başkan yardımcılarımıza ve milletvekillerimize Samsun'umuz adına şükranlarımızı sunuyorum. Çok ciddi katkıları oldu. Orayı Milli Emlaktan bedelsiz aldık. Samsun tarihi bir dönem yaşıyor” şeklinde konuştu.  

Atakum ilçesi sınırlarındaki Batı Ç
evre Yolu etrafında kullanım kararlarının belirlenmesine ilişkin nazım imar planını içeren gündem maddesi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkan Demir, "Tek tek yolların kotları yerinde tespit edilerek çalışılmış bir plan. Dere yatakları başta olmak üzere zemin etütleri dikkate alınarak imar uygulaması da çalışılarak yapıldı. Tam bir botanik bahçe içerisinde yeni bir şehir inşasına fırsat verecek bir plan” diye konuştu.  


Başkan Demir, Atakum ilçesinde 47 bin 452 metrekarelik alana inşa edilecek Kongre ve Kültür Merkezi projojesiyle ilgili gündem maddesi üzerine “Bütün yol kavşak, üniversite tamamı yeni proje ile değişecek. Dünyanın en önemli toplantıları burada yapılacak. Hatta bir gün G20'nin burada yapılacağını hesaplayarak projeyi hesaplıyoruz. 40'a yakın salon olabilecek. Yoğun bir kongre olması durumunda 40 ayrı yerde toplantı aynı anda yapılabilir kongre merkezi inşa edeceğiz. 3 ayrı güvenli girişi olacak” dedi.


KAMU KAMPÜSÜ KURULACAK
 

Başkan Demir, Atakum ilçesinde amatör sporcular için antrenman alanları ile ilgili problemleri ortadan kaldıracak yeni bir salon inşa edeceklerini söyleyerek Canik'e bir de FIFA standartlarında bir futbol sahası kazandıracağız. Projesi hazır. Hemen ihale sürecini başlatıyoruz. Ayrıca kamu kampüsü ile ilgili çalışmamızı da başlattık. Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yanındaki yer Sağlık Bakanlığı'na tahsisliydi. Bakanlık da bize tahsis etti. Valilik idari birimleri olacak. Enfes bir kültür merkezini inşa edeceğiz. Bir de belediyenin tüm birimleri orada olacak. SASKİ de dahil. Akıllı ve sıfır atık bina. Enerji ve kullanım verimliliği açısından da Türkiye'ye örnek olacak bir bina. Çok kaliteli bir Kamu Kampüsü şehrimize kazandırmış olacağız” şeklinde konuştu.

 

‘YENİ PROJELER ÜRETTİK’
 

Başkan Demir, geçen 3 Eylül’de meydana gelen sel felaketiyle ilgili olarak ise şunları söyledi: “Son selde yağan yağmur, bir önceki selde yağan yağmurun 2 katıydı. 3 saatte metrekareye 150 kilogram yağış düştü. Aynı miktar yağışı hiçbir kapalı sistem taşımaz. Kısa sürede yağan yağışlarda yetersiz olan noktalarımız var. Onları tespit ettik ve proje üretebileceklerimize proje ürettik. Eski Sanayi Sitesi ve Gülsan Sanayi Sitesi’nde projeye başladık. 4 motor orada Mert Irmağına su boşaltacak. Saniyede bin 200 litre suyu ırmağa basacağız. Geçmişte yapılan hataları düzeltme şansımız yok. Gülsan ve Eski Sanayi Sitesi 1 metre yukarıda olmalıydı. Projede var ama yapılmamış. Örnek, 19 Mayıs ve İlkadım Sanayi Sitesi de 1 metre daha yukarı yapılmalıydı. Altınkum, İncesu, Çatalçam, Taflan olması gerekenden 1 metre aşağıda yapılmış. Atatürk Bulvarı neden gölleniyor. Buraların hatları yetersiz ve olması gerekenden aşağıda. Daha geniş tahliye borularının olması lazım. Bu çalışmaya başladık ve Liman Kavşağı, proje tamamlandığında rahatlayacak. Baruthane üzerindeki bulvar da bu şekilde kurtarılacak.

‘AYNI GÜN ULAŞIMA AÇILDI, SULAR TAHLİYE EDİLDİ’

Başkan Demir, 3 saatte metrekareye 150 kilo yağış olmasına rağmen Belediye olarak aynı gün tüm yolları ulaşıma açıp, sanayideki suları tahliye ettiklerini söyleyerek “Su birikintileri olmaması için de çalışıyoruz. Atakum’da yağmur suyunun yüzde 60’ı kanalizasyona bağlı. Gülsan’da ise hiç yok. Baruthane zor alanlarımızdan birisi. Kalkancı’dan gelen su şelale gibi oradan akıyor. Oralara proje üretmek kolay değil. Bu su, kapalı boruyla boşalmaz. Proje arayışındayız. Atatürk Bulvarı’na o sular indiğinde deniz seviyesiyle aynı olduğu için taşıma imkanınız yok. Ne yapacağız? Bütün yollardaki hatları alacağız Batı Park’a pompa ile ulaştırıp oradan denize atacağız. Bu sular tabii akışında denize gitmiyor. Alparslan Bulvarı’ndaki boruların çapları da yetersiz. Sular geri tepiyor. Bütün o yollar yıkılıp yeniden yapılacak. İlkadım’da 100’üncü Yıl Bulvarı’na başlayacağız. Bulvarda tüm altyapıyı değiştiriyoruz. Tüm bulvarı boşaltıp yeniden yapacağız. Sıfırdan olsa kolay ama yeniden yapmak zaman alıyor. Örneğin Atatürk Bulvarı’nın yolunu yeni yaptık. Yeniden yıkacağız. Cumhuriyet Meydanı’nı yaparken bir kısım hatları orada düzelteceğiz. Gülsan taşınınca altyapı gündem olmaktan çıkacak. Motorlarla o suyu ırmağa atacağız” dedi. Gündem maddelerinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından meclis toplantısı sona erdi.

0 Yorum

Yorum Yap